10 απίστευτα γκάτζετ που πολύ θα θέλατε να βάλετε στην πλάτη σας [εικόνες]

Εφευρέσεις που μοιάζουν να βγήκαν απο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, απίστευτα εξαρτήματα απο ταινίες αλλά και απο την πραγματική ζωή, που εντυπωσίαζουν το κοινό και δίνουν άλλη διάσταση στις τεχνολογικές εξελίξεις. Δείτε λοιπόν τα πιο παράξενα «φορετά» γκάτζετ που κυκλοφορούν και θα σας αφήσουν άφωνους

1.Google Trekker
Ολόκληρη η street view τεχνολογία των χαρτών της Google (Google maps) στριμωγμένη σε μία συσκευή πλάτης. Είναι σχετικά ελαφρύ, ενω η 360 μοιρών κάμερά του μπορεί να τραβηξει φωτογραφίες πολύ υψηλής ανάλυσης, εως και 45 pixel.

2.To τζετ-πακ του Rocketeer
Το ειδαμε για πρώτη φορά το 1991 στην ταινία Rocketeer της Ντίσνευ, η οποία διαδραματίζεται στη δεκαετία του '30 με κεντρικό χαρακτήρα τον Κλιφ Σέκορντο, έναν παλαίμαχο οδηγό αγώνων που βρίσκει ένα ξεχασμένο τζετ πακ και πετάει στους ουρανούς, κυνηγώντας κακοποιούς, σώζωντας τους φίλους του και κερδίζοντας το κορίτσι.Κλασσική αμερικάνικη «super-hero» ταινία, αλλά το γκάτζετ άφησε εποχή.

3.Φτερά με τουρμπίνες του Yves "Jetman" Rossy
Πέταξε με αυτή τη παράξενη κατασκευή για πρώτη φορά το 2006 και απο τότε αυτοαποκαλείται «jetman». Μπορεί οπτικά να φαίνεται λίγο «εξωγήινο», αλλά δίνει μία άλλη διάσταση στις ανθρώπινες δυνατότητες, κερδίζοντας επάξια μία θέση στη λίστα με τα εντυπωσιακά γκάτζετ πλάτης.

4.Αερόσακοι πλάτης
Δε πετάει και δεν είναι όπλο, όμως σου σώζει τη ζωή όταν κάνεις σκι στα χιόνια ή αμα πέσεις απο το μηχανάκι. Τραβώντας ένα σκοινάκι δύο τεράστιοι αερόσακοι που περιέχουν 170lb αέρα σου φυλάνε κυριολεκτικά τα νώτα.

5. Minority Reports' Hoverpacks
Δε μπορούμε να μιλάμε για τζετ-πακ και γκάτζετ πλάτης και να μην αναφέρουμε τους ιπτάμενους αστυνομικούς απο την ταινία του Σπίλμπεργκ Minority Report (1999). Eξοπλισμένα με σειρήνα και μπλε-κόκκινα φωτάκια, κάνουν λίγο πολύ οτι και η δίκυκλη αστυνομία, αλλά με πιο εντυπωσιακό τρόπο.

6.JetLev
Εξοπλισμένο με βενζίνη πολλών οκτανίων, χρησιμοποιεί το νερό και το εκτοξεύει με πίεση, προκειμένου να ωθήσει τον χρήστη να πετάξει πάνω απο λίμνη, θάλασσα ή ποτάμι. Κοστίζει 99.500 δολλάρια και είναι το μοναδικό τζετ-πακ που κυκλοφορεί στην αγορά.

7.Οι «σκούπες» των Γκοστμπάστερς
Η ομάδα-σήμα κατατεθέν της δεκαετίας '80-'90 δε θα μπορούσε να μην έχει το δικό της απίστευτο γκάτζετ. Τα επονομαζόμενα Proton packs, που ουσιαστκά ήταν ηλεκτρικές σκούπες που πετούσαν ηλεκτρικά κύματα που ακινητοποιούσαν τα άτακτα φαντάσματα και στη συνέχεια τα ρουφούσαν μέσα στο κουτί. Ακούγεται απλοϊκό, αλλά για το 1984 που βγήκε η πρώτη ταινία ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

8.Τα ρομποτικά πλοκάμια του Δρ. Οκτόπους
Ο cool «κακός» απο τον Spiderman, δε θα μπορούσε παρά να έχει το δικό του διαβολικό μηχάνημα για να δυσκολεύει τη ζωή του Πίτερ Πάρκερ. Ένα πείραμα που πάει τραβά, μία πυρηνική έκρηξη και ο Δρ. Οκτόπους βρίσκεται με ένα γκάτζετ στη πλάτη που το κοινό του Σπαϊντερμαν, μίσησε, ζηλεψε και αγάπησε όσο κανένα.

9. Tα φτερά του Άνθρωπου-Κόνδωρα
Ταινία του 1981, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι. Με την υπογραφή της Disney, ο παράξενος τύπος με τα ψεύτικα φτερά εντυπωσίασε το παιδικό κοινό της εποχής.

10.Το φλογοβόλο του Fireball
Ένα φοβερό τζετ-πακ φλογοβόλο, μετέτρεψε τον ποδοσφαιρικό αστέρα Τζιμ Μπράουν σε ηθοποιό. Στη ταινία αυτή παίζει τον Fireball επιφορτισμένο να κυνηγάει εγκληματίες. Σκεφτείτε κάτι σαν Hunger Games σε σκηνοθεσία του Σταλόνε και πρωταγωνιστή τον Τζιμ Μπράουν με πέτσινα κολαν. Ταινία με φοβερό γκάτζετ για κοινό με γερά νεύρα και πολύ υπομονή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ