Συνεργασία Υπ. Πολιτισμού με Εκκλησία για προώθηση θρησκευτικού τουρισμού - iefimerida.gr

Συνεργασία Υπ. Πολιτισμού με Εκκλησία για προώθηση θρησκευτικού τουρισμού

meteora
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συνδρομή όλων των μητροπόλεων της χώρας στην καταγραφή των κυριότερων θρησκευτικών μνημείων και προσκυνηματικών τόπων της Ελλάδας ζήτησε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Όπως αναφέρει, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, στην προσπάθεια αυτή θα συνδράμει και ειδική ομάδα εργασίας, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των φορέων του τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, του ΕΟΤ αλλά και των μητροπόλεων. Η καταγραφή αυτή έχει προταθεί να αφορά σε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των θρησκευτικών μνημείων και των προσκυνηματικών τόπων, μέσω της διασύνδεσης τους με λοιπά πολιτιστικά μνημεία, διαδρομές, λοιπές τουριστικές δραστηριότητες και πληροφορίες πρόσβασης. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής, τα θρησκευτικά μνημεία και οι προσκυνηματικοί τόποι θα ενταχθούν στον διαδικτυακό τόπο του ΕΟΤ, σε σελίδες ειδικά αφιερωμένες στον θρησκευτικό τουρισμό, όπου θα προβάλλονται τα βασικότερα μνημεία ως προορισμοί.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρει, επιπλέον, ότι "στρατηγική του Υπουργείου στον συγκεκριμένο τομέα είναι η προσέλκυση ταξιδιωτικών πρακτόρων (tour operators) που εξειδικεύονται στον θρησκευτικό τουρισμό, καθώς και τη στενή συνεργασία του Υπουργείου με την εκκλησία αλλά και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε περιοχές θρησκευτικού-προσκυνηματικού ενδιαφέροντος, ούτως ώστε να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν που θα αξιοποιεί την πολιτισμική και θρησκευτική κληρονομιά της χώρας, και θα αποτελεί έναν πρόσθετο πόλο έλξης τουριστών όλο το χρόνο".

Έγγραφο του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Βαϊτση Αποστολάτου για τον θρησκευτικό τουρισμό. "Παρά το τεράστιο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από τους κάτοικους ομόθρησκων χωρών, και ειδικότερα της Ρωσίας, για τον θρησκευτικό τουρισμό στη χώρα μας, δεν υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση από την ελληνική μεριά" έχει επισημάνει ο κ. Αποστολάτος, ζητώντας να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

Όπως πάντως διαβεβαιώνει στο έγγραφο του ο κ. Νικητιάδης, το Υπουργείο αποδίδει μεγάλη σημασία στην ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας σε αγορές με ομόδοξους και ομόθρησκους πληθυσμούς, όπως αυτές της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, με έμφαση στη Ρωσία και τη Σερβία. Ήδη, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε τη δημιουργία τεσσάρων νέων visa centers στη Ρωσία, στις πόλεις Καζάν, Σαμάρα, Νίζνι Νόβγκοροντ και Κρασνογιάρσκ, για να ανταποκριθούν στη "ραγδαία αύξηση της κίνησης των Ρώσων τουριστών προς τη χώρα μας". Μια κίνηση για την οποία ο κ. Νικητιάδης αναφέρει ότι συνδέεται και με το αυξημένο ενδιαφέρον Ρώσων επιχειρηματιών για ανάπτυξη δράσεων και τη δημιουργία επενδύσεων στην Ελλάδα. "Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού επενδύει συνειδητά στην αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας, από την οποία πέρυσι είχαμε άνοδο αφίξεων της τάξεως του 64%" επισημαίνει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και χαρακτηρίζει, επίσης, σημαντική την αύξηση αφίξεων από τη Σερβία, η οποία άγγιξε το 41% το 2010.

"Ο τουρισμός από τη Ρωσία προς την Ελλάδα είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω" υπογραμμίζει ο κ. Νικητιάδης και εκτιμά ότι φέτος θα καταγραφεί νέα σημαντική αύξηση, ενώ αποκαλύπτει στο έγγραφό του, ότι εξετάζεται η διευκόλυνση έκδοσης visa κι από πόλεις που δεν υπάρχει ελληνικό προξενείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ