Ο Τιτσιάνο «εκτίθεται» στο Λονδίνο μαζί με πραγματικά γυμνά - iefimerida.gr

Ο Τιτσιάνο «εκτίθεται» στο Λονδίνο μαζί με πραγματικά γυμνά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μεγαλύτερος Ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης, Τιτσιάνο, έργα του οποίου εκτίθενται από σήμερα στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου δίνει έμπνευση σε ένα «οφθαλμόλουτρο» γυμνών γυναικών στον ιδιωτικό χώρο ενός μπάνιου.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα του βρετανού καλλιτέχνη Μαρκ Βάλινγκερ που έχει τιμηθεί με το βραβείο Τέρνερ και ο οποίος κλήθηκε να παρουσιάσει ένα χώρο -εντός της έκθεσης Τιτσιάνο- μέσα στο οποίο οι θεατές θα κρυφοκοιτάζουν γυμνές γυναίκες στο μπάνιο. Πάνω στα γυμνά του Βάλινγκερ θα προβάλλονται έργα με γυμνές γυναίκες του Τιτσιάνο.

Οι πίνακες του Τιτσιάνο δίνουν εμπνέονται από τους ελληνικούς μύθους και δίνουν νέα πνοή, με τους ήρωες να διεισδύουν στα βάθη των ανθρώπινων αισθημάτων, σε αρμονική σχέση με το μεσογειακό ηλιακό φως που ο Τιτσιάνο το κάνει να διαποτίζει γλυκά τους λευκούς νεφελώδεις σχηματισμούς στον ορίζοντα.

Το έργο του Βάλινγκερ ονομάζεται «Νταιάνα» και εμπνέεται από τη γυμνή θεά Αρτέμιδα που ο αναγεννησιακός Τιτσιάνο απεικόνισε στα έργα του. Ο Τιτσιάνο αναπαρέστησε την Αρτεμι σε τρεις πίνακες τον 16ο αιώνα και τα έργα κοσμούσαν τα ανάκτορα του βασιλιά της Ισπανίας Φιλίππου ΙΙ αλλά θεωρούνταν τόσο τολμηρά στην εποχή τους που τα σκέπαζαν με μια κουρτίνα όταν στο παλάτι δέχονταν γυναικείες επισκέψεις.

Η Εθνική Πινακοθήκη της Αγγλίας ανέθεσε στον Βάλινγκερ να κάνει ένα έργο μέσα στα έργα του Τιτσιάνο και οι επισκέπτες που θέλουν να δουν τις γυμνές Αρτέμιδες πρέπει να τις κατασκοπεύσουν μέσα από κουρτίνες και κλειραδότρυπες. Οι Αρτέμιδες του Βάλινγκερ είναι πραγματικές κοπέλες που γδύνονται και ποζάρουν με βάρδιες ανά δίωρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ