Εκτελούν τους θανατοποινίτες με εμβόλιο που χρησιμοποιείται για ευθανασία ζώων - iefimerida.gr

Εκτελούν τους θανατοποινίτες με εμβόλιο που χρησιμοποιείται για ευθανασία ζώων

Εκτελούν τους θανατοποινήτες με εμβόλιο που χρησιμοποιείται για ευθανασία ζώων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα πρωτοφανές φαινόμενο στην ιστορία της εκτέλεσης θανατοποινιτών, λαμβάνει χώρα στο Τέξας, όπου όπως ανακοινώθηκε, θα εκτελούν πλέον τους βαρυποινίτες με φάρμακο για την ευθανασία κατοικιδίων, αφού το δεύτερο φάρμακο του κοκτέιλ που χρησιμοποιούσαν ως τώρα, έληξε!

Το Τέξας, η πολιτεία με τις πιο πολλές εκτελέσεις θανατοποινιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, χρησιμοποιούσε έως τώρα στις εκτελέσεις, κοκτέιλ τριών φαρμάκων, αλλά πλέον θα στραφεί στη χρήση μόνο της πεντοβαρβιτάλης, ενός ηρεμιστικού που χρησιμοποιείται επίσης για την ευθανασία των ζώων.

Ο Τζέισον Κλάρκ, εκπρόσωπος του τμήματος Ποινικής Δικαιοσύνης του Τέξας, ανέφερε ότι «Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια θανατηφόρα δόση της πεντοβαρβιτάλης»

Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές στο Τέξας στρέφονται σε αυτή τη λύση για την εκτέλεση της θανατικής ποινής γιατί το δεύτερο φάρμακο της θανατηφόρας ένεσης, το βρωμιούχο pancuronium, έληξε και δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί.

Η επόμενη εκτέλεση στις ΗΠΑ, στην οποία θα εφαρμοστεί αυτή η «καινοτομία», έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ