Ετσι έστησε ο λογιστής τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ - iefimerida.gr

Ετσι έστησε ο λογιστής τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ

Ετσι έστησε ο λογιστής τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επιτήδειος λογιστής – εγκέφαλος της μεγάλης κομπίνας στο ΙΚΑ εκμεταλλεύτηκε τις τρύπες του λογισμικού συστήματος του ΙΚΑ και κατάφερε να στήσει απάτη που ζημίωσε τα ταμεία του ιδρύματος με τρία εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος και οι δύο συνεργοί του δήλωναν και πραγματικά με πιστωμένα ένσημα, αλλά κυρίως εικονικά εργαζομένους ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς και ημέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Με αυτόν τον τρόπο οι «εργαζόμενοι - φαντάσματα» έπαιρναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης, αλλά και δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα και απ' την άλλη κανείς δεν κατέβαλε ποτέ τις αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές.

Ο εγκέφαλος της σπείρας εργάζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα λογιστικά γραφεία της Αθήνας ενώ έχει απασχολήσει και παλαιότερα την Δικαιοσύνη για παρόμοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε, ο λογιστής καθοδηγούσε «εργοδότες» και «εργαζόμενους» να προβούν σε σωρεία ψευδών ηλεκτρονικών δηλώσεων, ωστόσο σύμφωνα με το zougla.gr μετά από καταγγελίες των ανθρώπων του ιδρύματος, οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη και με επιτόπιες έρευνες σε Αθήνα και Χαλάνδρι, να ταυτοποιήσουν αυτόν και τους δύο συνεργούς του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ