Ποιοι θα στελεχώσουν το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου - iefimerida.gr

Ποιοι θα στελεχώσουν το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου

Ποιοι θα στελεχώσουν το «νέο ΠΑΣΟΚ» του Ευάγγελου Βενιζέλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε γραμματείες, 17 τομείς, περίπου 100 στελέχη (βουλευτές και κομματικοί) ιδού, grosso-modo, το οργανωτικό πλάνο του Ευάγγελου Βενιζέλου για το «νέο ΠΑΣΟΚ» το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί προς το τέλος της εβδομάδος. Η Ιπποκράτους προϊδεάζει ότι «θα υπάρχει χώρος και ρόλος για όλους όσους θέλουν να προσφέρουν» και πως ο κ. Βενιζέλος θα κινηθεί στην λογική των ισορροπιών.

Πρόθεση του κ. Βενιζέλου – όπως βεβαιώνουν στενοί του συνεργάτες – είναι να οικοδομήσει ένα νέο οργανωτικό προφίλ του ΠΑΣΟΚ, με όργανα που θα αλληλοτροφοδοτούνται, στα οποία θα μετέχουν και έμπειρα αλλά και νεότερα στελέχη. Το μοντέλο θα ακολουθηθεί στην Πολιτική, την Οργανωτική και την Επικοινωνιακή Γραμματεία, στην Γραμματεία Περιφερειακής Ανασύστασης και στην Γραμματεία Παρακολούθησης και Υποστήριξης του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πολιτική Γραμματεία (η νέα εκδοχή του Πολιτικού Συμβουλίου επί Γιώργου Παπανδρέου ή Εκτελεστικού Γραφείου επί Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη) θα μετέχουν περί τα 14 στελέχη: Από 9-11 πρόσωπα επιλογής Βενιζέλου, θα οποία θα προστεθούν και ex officcio θεσμικά στελέχη όπως ο γραμματέας της ΚΟ κ. Γιάννης Μανιάτης, η εκπρόσωπος του κόμματος κυρία Φώφη Γεννηματά και ο Συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας, θέση για την οποία προαλείφεται ο κ. Πάρης Κουκουλόπουλος.

Στην Ιπποκράτους κυκλοφορούν ονόματα, όπως των Κώστα Σκανδαλίδη, του Πέτρου Ευθυμίου, του Μίμη Ανδρουλάκη, κ.α. από τους «παλιούς». και νέων όπως των Νίκου Ανδρουλάκη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Νάντιας Γιαννακοπούλου Ο κ. Βενιζέλος προτίθεται να κάνει προτάσεις στους Ανδρέα Λοβέρδο και Άννα Διαμαντοπούλου σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που θα έχει μαζί τους τα επόμενα 24ωρα, ωστόσο θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να τις αποδεχθούν.

Στην Οργανωτική Γραμματεία πέραν του κ. Κουκουλόποπουλου που θα τεθεί επικεφαλής, θα κληθούν να συμμετάσχουν στελέχη όπως η Έφη Χαλάτση, ο Δημήτρης Καρύδης, ο Βαγγέλης Αργύρης, ο Γρηγόρης Φελώνης, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος κ.α. Ο κ. Βενιζέλος δέχεται εισηγήσεις να αξιοποιήσει στο όργανο και άλλα έμπειρα στελέχη, όπως τον μέχρι πρότινος γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, που γνωρίζει όσο ελάχιστοι την ανθρωπογεωγραφία του Κινήματος. Αλλαγές θα υπάρξουν και στο Δ.Σ του ΙΣΤΑΜΕ, όπου θα αντικατασταθεί ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, αλλά και στον ορισμό ομάδων: Στην Γραμματεία Ανασύστασης θα οριστούν 13 υπεύθυνοι οι οποίοι θα αναλάβουν από μία διοικητική περιφέρεια.

Πηγές της Ιπποκράτους δήλωναν «άγνοια» σχετικά με το σενάριο που διακινήθηκε για ορισμό δύο αντιπροέδρων στο ΠΑΣΟΚ αντί για γραμματέα του Κινήματος 'Έτσι κι αλλιώς, το θέμα παραπέμπεται για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ (το Νοέμβριο πιθανότατα) ενώ αρκετοί σημειώνουν ότι εφόσον ο κ. Λοβέρδος αρνείται την θέση, «δεν έχει νόημα» μια τέτοια κίνηση. Ο πρωτεύσας στη Β' Αθήνας βουλευτής έχει αρνηθεί κατά σειρά δύο προτάσεις του κ. Βενιζέλου να ορισθεί αντιπρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ενώ – όπως δηλώνει σε συνομιλητές του - αναμένεται να αρνηθεί και νέα πρόταση να μετάσχει στην Πολιτική Γραμματεία. Στο ίδιο μήκος κύματος φέρεται να είναι και η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, αν και στην Ιπποκράτους αισιοδοξούν ότι θα πειστεί έστω και την ύστατη στιγμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ