Όλι Ρεν: Τα κράτη να εφαρμόσουν άμεσα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις - iefimerida.gr

Όλι Ρεν: Τα κράτη να εφαρμόσουν άμεσα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Όλι Ρεν: Τα κράτη να εφαρμόσουν άμεσα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να διασωθεί το ενιαίο νόμισμα εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

Ο Όλι Ρεν είπε πως το ευρώ πρέπει να καταστεί βιώσιμο σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες προκειμένου να εξυπηρετηθεί αυτός ο σημαντικός στόχος.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μιλώντας στην ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου De Morgen, κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης να εφαρμόσουν χωρίς χρονοτριβή το αναγκαίο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίζουν, σε βάθος χρόνου, την σταθερότητα της Ευρωζώνης.

«Η ευρωζώνη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους αλλά και αναφορικά με την διασφάλιση της συνέχισης του ευρώ. Η ιστορία του ευρώ και η κρίση χρέους είναι βεβαίως άρρηκτα συνδεδεμένες. Τα συμπτώματα που εκδηλώνονται σήμερα έχουν την προέλευσή τους σε δομικά και συστημικά ελλείμματα στις χώρες της Ευρωζώνης. Αυτό που πρέπει τώρα να κάνουμε είναι βραχυπρόθεσμα να ελαφρύνουμε τις πιέσεις των αγορών και να δώσουμε ζωτικό χώρο. Από την άλλη μεριά, τα κράτη μέλη πρέπει να εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν σε βάθος χρόνου την σταθερότητα της Ευρωζώνης» αναφέρει σ ο Ρεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ