Οι Λονδρέζοι αντιδρούν για τα αντιπυραυλικά συστήματα στα κτήρια της πόλης - iefimerida.gr

Οι Λονδρέζοι αντιδρούν για τα αντιπυραυλικά συστήματα στα κτήρια της πόλης

Οι Λονδρέζοι αντιδρούν για τα αντιπυραυλικά συστημάτων στα κτήρια της πόλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέλος στις αντιδράσεις των πολιτών του Λονδίνου για την τοποθέτηση αντιπυραυλικών συστημάτων στα κτήρια της πόλης έρχεται να δώσει το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι Αρχές τοποθετούν αντιαεροπορικούς πυραύλους στις στέγες των σπιτιών ως μέτρο ασφάλειας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Πολίτες όμως αντέδρασαν εξ αρχής και ξεκίνησαν μία δικαστική μάχη με το υπουργείο Άμυνας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα μιας ομάδας κατοίκων που ζητούσαν να εξεταστεί το σχέδιο του υπουργείου για την ανάπτυξη πυραύλων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση εν μέσω των Ολυμπιακών.

Ο δικαστής έκρινε ότι οι ένοικοι του κτιρίου έχουν «παρανοήσει» το είδος του εξοπλισμού που θα αναπτυχθεί και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει. Οι κάτοικοι υποστήριξαν επίσης πως κινδύνευε η ζωή τους από τα αντιπυραυλικά αυτά συστήματα, ενώ έθεσαν το ζήτημα πως είναι αδιανόητη η τοποθέτηση τέτοιων συστημάτων εν καιρώ ειρήνης και παραβιάζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το υπουργείο Αμυνας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση.
«Ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο, όχι για το πιο πιθανό», δήλωσε ένας εκπρόσωπός του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ