EE: Παράταση ενός χρόνου στην Ισπανία για να μειώσει το έλλειμμα στο 3% - iefimerida.gr

EE: Παράταση ενός χρόνου στην Ισπανία για να μειώσει το έλλειμμα στο 3%

EE: Παράταση ενός χρόνου στην Ισπανία να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πράσινο φως για να δοθεί στην Ισπανία παράταση ενός χρόνου για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, έδωσαν την Τρίτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως δήλωσε μετά τη λήξη της συνόδου ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσσος Σιαρλή, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. για το τρέχον εξάμηνο «υιοθετήσαμε μια αναθεωρημένη σύσταση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την Ισπανία».

Η χορήγηση «παράτασης» στην Ισπανία ήταν μια πρόταση που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είχε γίνει δεκτή από τις χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Έτσι, λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών, η Μαδρίτη θα πρέπει να πετύχει το στόχο του 3% το 2014 και όχι το 2013, όπως προβλεπόταν έως σήμερα.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν διευκρίνισε ότι σε αντάλλαγμα για τον επιπλέον χρόνο, η Μαδρίτη θα πρέπει μέχρι τα τέλη Ιουλίου να παρουσιάσει ένα σχέδιο προσαρμογής για το 2013 και το 2014. Ο στόχος πλέον είναι το έλλειμμα να πέσει στο 6,3% φέτος, στο 4,5% το 2013 και στο 2,8% το 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ