Φέκτερ: Δεν πρέπει να γίνουν βεβιασμένες ενέργειες στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Φέκτερ: Δεν πρέπει να γίνουν βεβιασμένες ενέργειες στην Ελλάδα

Φέκτερ: Δεν πρέπει να γίνουν βεβιασμένες ενέργειες σχετικά με την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην εκτίμηση ότι δεν πρέπει να γίνουν βεβιασμένες ενέργειες σχετικά με την Ελλάδα, εξέφρασε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ. Αντίθετα, όπως υποστήριξε, πρέπει πρώτα να εκτιμηθούν τα στοιχεία από την έρευνα της Τρόικα.

Μιλώνας πριν την έναρξη της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κυρία Φέκτερ τόνισε πως θα πρέπει να αναλυθεί η συνολική κατάσταση στην Ελλάδα και να διαπιστωθεί ποιες παραλείψεις έχουν προκύψει στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και, εκεί, θα πρέπει να γίνουν αναπροσαρμογές.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην απαίτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για περιορισμούς στα «μπόνους» τραπεζιτών. Οπως επισήμανε στο Μνημόνιο για την Ελλάδα, έχει προβλεφθεί πως η παροχή «μπόνους» δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση.

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα «επικεφαλής του Eurogroup». Ως προς τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την παράταση της θητείας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τόνισε πως ο ίδιος θα πρέπει να αποφασίσει για τη διάρκεια της παραμονής του.

Ασκησε, παράλληλα, κριτική στη γαλλογερμανική πρόταση για την εκ περιτροπής κάλυψη της θέσης, αναφέροντας πως, με την αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ουσιαστικά αυτή η αρχή καταργήθηκε και μια επαναφορά της συνιστά οπισθοδρόμηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ