Συνταγή για μαρμελάδα με λεμόνι - iefimerida.gr

Συνταγή για μαρμελάδα με λεμόνι

Συνταγή για μαρμελάδα με λεμόνι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για μια ιταλική συνταγή -Μarmellata di limone- που απευθύνεται σε εκλεπτυσμένους ουρανίσκους και σε όσους αγαπούν τις γλυκόξινες, ραφινάτες, δροσερές γεύσεις. Προτείνω να μη προτιμήσετε τη μαύρη ζάχαρη (πιο αγνή και διαιτητική) διότι σκουραίνει το χρώμα της μαρμελάδας και σκοτώνει το υπέροχο χρώμα του λεμονιού.

  • Χρόνος προετοιμασίας : 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος : 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό λεμόνια βιολογικά
  • 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη

Προετοιμασία

Προτιμήστε λεμόνια βιολογικά, ακέρωτα. Μην εμπιστεύεστε τις λαικές που το διατείνονται. Αν δεν διαθέτετε παρά μόνο λεμόνια από σούπερ μάρκετ, δεν πειράζει. Πλύντε τα προσεκτικά, καθαρίστε τα με βούρτσα κουζίνας, αλλιώς το κερί που γυαλίζει στην επιφάνειά του θα σας μείνει στη γεύση (και στο στομάχι).

Ξεφλουδίστε τα λεμόνια αποφεύγοντας το λευκό μέρος

Κόψτε τη σάρκα του λεμονιού σε πολύ λεπτές φέτες, αφαιρέστε τα κουκούτσια

Κόψτε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια τον κίτρινο φλοιό που αποσπάσατε μόλις πριν

Ζυγίστε σάρκα και φλοιό. Ετοιμάστε ίση ποσότητα ζάχαρης

Βράστε νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και ζεματίστε τον φλοιό επί 10 λεπτά. Επαναλάβετε δύο φορές το ζεμάτισμα για να φύγει η πικρίλα, στραγγίστε τον και πετάξτε το ζωμό.

Σε άλλη κατσαρόλα τοποθετήστε τη σάρκα, τον φλοιό, τη ζάχαρη και 20 cl νερό. Βράστε τα επί 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μη κολήσει.

Ξαφρίστε όσες φορές χρειαστεί.

Τοποθετήστε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια και όπως είναι ζεστά αναποδογυρίστε τα. Αυτό επιτρέπει να σφραγίσει το καπάκι και να αφαιρείται ο αέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεμόνι συνταγή μαρμελάδα ακέρωτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ