Οι πιο «κουλοί» μιντιακοί τίτλοι για την ανακάλυψη του «σωματιδίου του Θεού» - iefimerida.gr

Οι πιο «κουλοί» μιντιακοί τίτλοι για την ανακάλυψη του «σωματιδίου του Θεού»

Οι πιο «κουλοί» μιντιακοί τίτλοι για την ανακάλυψη του «σωματιδίου του Θεού»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακάλυψη ενός σωματιδίου που θα μπορούσε να είναι το μποζόνιο του Χιγκς, γνωστό και ως «σωματίδιο του θεού», θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα, καθώς μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» της θεμελιώδους δομής της ύλης. Επειδή όμως ο,τιδήποτε σχετίζεται με αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο για τον μέσο άνθρωπο, οι δημοσιογράφοι κλήθηκαν να εξηγήσουν τη συγκεκριμένη ανακάλυψη, με ερμηνείες που πολλές φορές δεν ήταν καθόλου επιτυχημένες.

Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλα τα μίντια. Υπήρχαν κάποιοι δημοσιογράφοι του επιστημονικού ρεπορτάζ, όπως ο Ίαν Σάμπλ του Guardian ή ο Ντένις Όβερμπαϊ των Times της Νέας Υόρκης, τα ρεπορτάζ των οποίων ήταν άκρως εμπεριστατωμένα. Ωστόσο, τα «κουλά» άρθρα σε όλο τον πλανήτη ήταν αυτά που τράβηξαν την προσοχή. Ακολουθούν τα 5 κορυφαία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα science20, τα οποία επιλέχθηκαν γιατί εμφανίστηκαν σε ΜΜΕ που θεωρούνται έγκυρα:

1. Νational Post: «Το μποζόνιο του Χιγκς θα κάνει σύντομα πραγματικότητα τα ταξίδια με την ταχύτητα του φωτός, σύμφωνα με τους επιστήμονες»

2. BBC: «Το μποζόνιο του Χιγκς είναι ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο της θρησκείας»

3. MSNBC: «Είναι το μποζόνιο το πρώτο βήμα για τον τηλεμεταφορέα του Star Treck;»

4. News One: «βρέθηκε το σωματίδιο του θεού: Ένα βήμα πίσω για τη θρησκεία, ένα βήμα μπροστά για το σύμπαν»

5. Technorati.com: «Βρέθηκε το σωματίδιο του Χιγκς: Ο θεός υπάρχει και ζει στη Φυσική»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ