Κασσιώπη και Αφάντου: Δυο επίγειοι παράδεισοι στα χέρια ιδιωτών [εικόνες] - iefimerida.gr

Κασσιώπη και Αφάντου: Δυο επίγειοι παράδεισοι στα χέρια ιδιωτών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βασικός στόχος της κυβέρνησης από τη στιγμή της ορκωμοσίας της είναι οι άμεσες και με απόλυτα διαφανή τρόπο αποκρατικοποιήσεις. Ήδη ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε «σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης» τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων είναι και δύο περιοχές - επίγειοι παράδεισοι, η Κασσιώπη στην Κέρκυρα και η Αφάντου στην Ρόδο.

Στην πρώτη περίπτωση, αυτήν της Κασσιώπης πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση που βρίσκεται 38 χλμ. βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας. Το εμβαδόν του γεωτεμαχίου είναι περίπου 490 στρέμματα ,πάνω από το μισό του οποίου αποτελεί ιδιωτική δασική έκταση, ενώ σε αυτό υπάρχει και μία μικρή φυσική λίμνη. Η αξιοποιήσιμη έκταση εκτιμάται σε περίπου 178.000 τ.μ., ενώ το ακίνητο έχει μια ακτογραμμή μήκους περίπου 725μ.

Το ακίνητο προτείνεται για αποκλειστική χρήση ή για ανάπτυξη συγκροτήματος με έμφαση σε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες τουρισμού αναψυχής.

Μάλιστα η κυβέρνηση βιάζεται να προχωρήσει η διαδικασία, αφού στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν κληθεί να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την 10η Απριλίου 2012 και να αποδείξουν ότι πληρούν τα οικονομικά και νομικά κριτήρια και να πρέπει να καταθέσουν Δεσμευτική Προσφορά σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο νησί των Ιπποτών, στη Ρόδο το ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, 20χλμ από το διεθνές αεροδρόμιο, την πόλη και το Νοσοκομείο Ρόδου. Το ακίνητο είναι πολύ κοντά στην Εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου και σε μικρή απόσταση από τις δημοφιλείς παραλίες της Τσαμπίκας και των Κολυμπίων.

Στην περιοχή της Αφάντου μέχρι σήμερα υπάρχει μόνο ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και ένα 4 αστέρων, ενώ η εξυπηρέτηση της πλειοψηφίας των τουριστών της περιοχής γίνεται μέσω ενοικιαζόμενων δωματίων και στούντιο.

Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου είναι 1.858.000 τμ περίπου. Μέρος της ιδιοκτησίας (450,000 τμ) περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών που σχεδιάστηκε από τον Donald Herradine και είναι σε λειτουργία από το 1973 . Το ακίνητο είναι παραθαλάσσιο και εκτείνεται σε ακτογραμμή μήκους 7χλμ περίπου.

Το ακίνητο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών και εγκαταστάσεων παροχής υπηρεσιών τουρισμού αναψυχής, γύρω από το υφιστάμενο γήπεδο γκολφ, σε ένα καθιερωμένο τουριστικό προορισμό με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα.

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υπό τους όρους που αναφέρονται στην Πρόσκληση, από τις 10 Ιουλίου 2012 και ώρα Αθήνας 17:00 μμ στις 30 Ιουλίου 2012 και ώρα Αθήνας 17:00 μμ. Περαιτέρω, η ημερομηνία για το άνοιγμα των Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος μετατίθεται από τις 11 Ιουλίου 2012 στις 31 Ιουλίου 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ