Μπουτάρης: Η στάση των Σκοπίων είναι αποτέλεσμα αλλήθωρης πολιτικής των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Μπουτάρης: Η στάση των Σκοπίων είναι αποτέλεσμα αλλήθωρης πολιτικής των ΗΠΑ

Μπουτάρης: Η στάση των Σκοπίων είναι αποτέλεσμα της αλλήθωρης πολιτικής των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση κατά της ηγεσίας της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως το ζήτημα της ονομασίας «θα είχε λυθεί, προ πολλού, εάν στην ηγεσία της γειτονικής χώρας εξακολουθούσαν να βρίσκονται ο Κ. Γκλιγκόροφ, ή ο Λ. Γκιεοργκιέβσκι».

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είπε επίσης πως η στάση της σημερινής ηγεσίας των Σκοπίων είναι «αποτέλεσμα της αλλήθωρης τακτικής των Αμερικανών, που κάνουν ό,τι τους βολεύει εκείνη τη στιγμή», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι για «παραχάραξη της Ιστορίας».

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπουτάρης, χαρακτήρισε την μη προώθηση του διαλόγου πάνω σε προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο πλαίσιο αναζήτησης λύσης για σύνθετη ονομασία, όπως Σλαβομακεδονία και Νέα Μακεδονία, ως χαμένες ευκαιρίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ