Σταϊκούρας: Εκτός στόχων ο προϋπολογισμός το πρώτο πεντάμηνο του έτους

Τη θέση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος, παράλληλα, ενημέρωσε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο πεντάμηνο του έτους έχει αποκλίνει από τους στόχους.

Οπως προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους «θα είναι απόλυτα προσηλωμένο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Στόχος του η σμίκρυνση των αποκλίσεων από τους στόχους», προειδοποιώντας, παράλληλα, όμως, ότι «διαφαίνονται ενδείξεις για την αδυναμία πλήρους επίτευξής τους».«Πρέπει να επισημανθεί ότι οι βαθμοί ελευθερίας όσον αφορά στις δαπάνες είναι εξαιρετικά περιορισμένοι», συνέχισε.

Εξήγησε, επίσης, ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμη τόσο η στενή παρακολούθηση του Προϋπολογισμού και για το λόγο αυτό θα λειτουργήσει στη Βουλή «Γραφείο Προϋπολογισμού», όσο και ο περιορισμός της «δημόσιας ελαστικής δαπάνης».

Επανέλαβε, ακόμη, τη θέση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, και ότι θα επιχειρηθεί ο περιορισμός του αριθμού τους με την τήρηση συγκεκριμένης αναλογίας προσλήψεων – αποχωρήσεων και με τον περιορισμό των συμβασιούχων.

Επίσης, εξήγγειλε την παράταση της απογραφής των υπαλλήλων του Δημοσίου μέχρι το τέλος του 2012, καθώς και αυτής των συνταξιούχων μέχρι τα τέλη Αυγούστου, καθώς διαπιστώθηκε ότι περίπου 15.781 πολίτες που παίρνουν σήμερα σύνταξη δεν προσήλθαν να απογραφούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ