Παπαρήγα: Η Χρυσή Αυγή κάνει προπόνηση πάνω στα σώματα των μεταναστών - iefimerida.gr

Παπαρήγα: Η Χρυσή Αυγή κάνει προπόνηση πάνω στα σώματα των μεταναστών

Παπαρήγα: Η Χρυσή Αυγή κάνει προπόνηση πάνω στα σώματα των μεταναστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τέρας» χαρακτήρισε το Μνημόνιο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία όμως εξήγησε πως δεν θεωρεί ότι αυτό ήταν που γέννησε την κρίση. «Μέσα σε αυτό εντάχθηκαν μέτρα που ήταν προγραμματισμένα χρόνια», διευκρίνισε.Παράλληλα, προειδοποίησε ότι μετά τους μετανάστες, η Χρυσή Αυγή θα αρχίσε να κάνει «γυμναστική» πάνω στα σώματα των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της εξ αναβολής ομιλίας της στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η κυρία Παπαρήγα τόνισε πως ναι μεν το Μνημόνιο είναι ένα «τέρας», ωστόσο δεν είναι αυτό που γέννησε την κρίση και έφερε την ύφεση. «Το Μνημόνιο είναι μια συγκροτημένη πολιτικής απαξίωσης της εργατικής δύναμης», τόνισε, καταγγέλλοντας πως σε αυτό εντάχθηκαν μια σειρά μέτρα που στην Ελλάδα ήταν προγραμματισμένα.

«Εμείς δεν θα ονοματίσουμε την Κυβέρνηση Μνημονιακή. Είναι μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και μάλιστα με ακόμη περισσότερο νόμο και τάξη», συνέχισε.

Ειδική αναφορά έκανε στη Χρυσή Αυγή η οποία, όπως είπε «εκτός από τη λεκτική βία ασκεί και σωματική βία κατά των μεταναστών».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι μπορεί σήμερα οι Χρυσαυγίτες γυμνάζονται πάνω στα σώματα των μεταναστών, όμως «αύριο θα γυμναστούν πάνω στα σώματα των εργαζομένων». «Επομένως έχετε πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό που λέμε Χρυσή Αυγή» συνέχισε και επέστησε την προσοχή στα κόμματα να μην διανοηθούν να εξισώσουν τον κομμουνισμό με τον φασισμό.

Οσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις η κυρία Παπαρήγα κάλεσε την κυβέρνηση «να φέρει στη Βουλή μια αποτίμηση για αποκρατικοποίηση που έγινε όπως για παράδειγμα στον ΟΤΕ, στα ΕΛΠΕ, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην Cosco όπου οι εργασιακές σχέσεις είναι απαράδεκτες και ο συνδικαλισμός απαγορεύεται από τους Κινέζους».

«Δεν μας λέει τίποτε ότι η κυριότητα των υποδομών θα μείνει στο δημόσιο διότι όταν θα τις εκμεταλλεύονται για 40 χρόνια οι ιδιώτες και αφού θα βγάλουν χρήματα και θα έχουν πάρει και κοινοτικές επιδοτήσεις ή θα φύγουν ή θα καλέσουν το κράτος να ανανεώσεις τις γερασμένες πλέον υποδομές», εξήγησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης με κορμό τη Ν.Δ. από τη μία και τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, η κυρία Παπαρήγα είπε ότι πρόκειται για ένα αλληλοτροφοδοτούμενο δίπολο και μάλιστα με σύνθημα «περισσότερη Ευρώπη» το οποίο εγκυμονεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ