Ρουπακιώτης: Mόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Ρουπακιώτης: Mόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος στην Ελλάδα

Ρουπακιώτης: Mόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τόσο ανοιχτό είναι κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνη Ρουπακιώτης, το δικηγορικό επάγγελμα στην Ελλάδα, που μόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Ρουπακιώτης χαρακτήρισε «δοξασίες» τα περί κλειστού επαγγέλματος του δικηγόρου, προσθέτοντας, παράλληλα, πως «όσο δεν θέλω νεόπτωχους τους δικηγόρους, άλλο τόσο δεν θέλουμε να τους δώσουμε τροφή σε διάφορες δοξασίες, που μιλούν για κλειστό επάγγελμα».

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου, ο κ. Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι είναι σήμερα απαίτηση του πολίτη η αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας και ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης, ενώ ανέφερε πως πρέπει να γίνουν βήματα για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης.

Σημείωσε, δε, πως σήμερα μόνο στα διοικητικά δικαστήρια εκκρεμούν 440.000 υποθέσεις και επικαλούμενος την περίπτωση του Ειρηνοδικείου Περιστερίου στο οποίο θα δικαστεί υπόθεση το 2017. Για το φαινόμενο όμως, δεν είναι όπως είπε υπεύθυνες μόνο οι ελλείψεις, αλλά και το γεγονός ότι το δημόσιο ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα είναι «ο καλύτερος και ο χειρότερος πελάτης της δικαιοσύνης αυξάνοντας τον όγκο των υποθέσεων».

Αναφερόμενος στο σωφρονιστικό σύστημα, τόνισε ότι απαιτούνται όχι μόνο να ανοίξουν νέες φυλακές, αλλά να υπάρξουν νέες ρυθμίσεις στον Ποινικό Κώδικα και να προχωρήσει ο εξορθολογισμός του νόμου περί ναρκωτικών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ