Δένδιας: Η Πυροσβεστική δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις φωτιές - iefimerida.gr

Δένδιας: Η Πυροσβεστική δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις φωτιές

Δένδιας: Η Πυροσβεστική δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις φωτιές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, τόσο με την ομολογία του ότι η Πυροσβεστική δεν είναι έτοιμη από πλευρά υποδομών να αντιμετωπίσει το καλοκαίρι, όσο και με τα στοιχεία που παρουσίασε και αποδεικνύου ότι σε περισσότερα από το 50% των περιστατικών ληστειών και ανθρωποκτονιών εμπλέκονται αλλοδαποί.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Δένδιας περιέγραψε ως ανησυχητική την κατάσταση στην Πυροσβεστική όπου οι ελλείψεις είναι μεγάλες. «Δεν είμαστε σε καλή κατάσταση από πλευράς υποδομής για να αντιμετωπίσουμε το καλοκαίρι. Ξεκινάμε με 18 αεροσκάφη. Προχθές είχαμε μόλις δέκα διαθέσιμα αεροσκάφη», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με άλλες χώρες και την Ε.Ε. ώστε να έχει έναν εξελιγμένο μηχανισμό.

Επίσης, παρουσίασε στοιχεία της τελευταίας διετίας που δείχνουν ότι σε περιπτώσεις ανθρωποκτονιών και ληστειών η συμμετοχή αλλοδαπών ξεπερνά το 51%. «Είναι απίστευτα μεγάλος ο αριθμός των αλλοδαπών που μετέχει στο σοβαρό έγκλημα», είπε, προσθέτοντας, παράλληλα, πως πλέον αμφισβητείται ο ιδιωτικός χώρος του Έλληνα, το σπίτι και το γραφείο του.

Ξεκαθάρισε, όμως, ότι θα γίνει προσπάθεια «ανάκτησης του Κέντρου της Αθήνας» αλλά και πόλεων στην Περιφέρεια. «Αν περπατήσουμε το βράδυ, αυτό που θα δούμε δεν συνιστά κατάσταση που μπορούμε να αποδεχθούμε», ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο σωφρονιστικό σύστημα καθώς πλέον το έγκλημα επικοινωνεί μέσα από τις φυλακές με το έγκλημα έξω από αυτές.

Ακόμη, ο Νίκος Δένδιας τόνισε π[ως «η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχθεί ούτε την αμφισβήτηση του ρόλου των Σωμάτων Ασφαλείας ούτε την οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης τους», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό του μήνυμα προς την Χρυσή Αυγή και την πρακτική της να υποκαθιστά το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αναφερόμενος στη «μέγιστη πρόκληση», όπως τη χαρακτήρισε, την παράνομη μετανάστευση, δηλαδή, ο υπουργός τόνισε πως υπάρχει μέγα θέμα στις διαδικασίες επαναπροώθησης και ότι «δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από την Τουρκία στην οποία αν και η Ελλάδα έχει υποβάλλει 112.000 αιτήματα επαναπροώθησης, μόνο οι 11.000 έχουν γίνει αποδεκτές και από αυτές μόλις 3.000 παράνομοι μετανάστες έχουν επιστρέψει», λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που ισχύουν στη γειτονική χώρα.

Εξήγησε, επίσης, ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μετατάξεις οι ελλείψεις στην υπηρεσία ασύλου και με μετατάξεις να γίνει δυνατό να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Φιλοξενίας. Όπως εξάλλου ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα πρέπει να παλέψουμε για την αλλαγή της Συνθήκης Δουβλίνο 2 που συνιστά για τη χώρα μέγιστο πρόβλημα και να διαπραγματευτούμε για το ταμείο Ευρωπαϊκών Συνόρων.

«Έχουμε 55.000 αστυνομικούς. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη αλλά καλύτερη αστυνομία μέσα από ένα νέο οργανωτικό πλαίσιο», σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σπεύδοντας να υπενθυμίσει πάντως ότι οι αστυνομικοί έχουν πολύ μικρούς μισθούς και η Πολιτεία οφείλει να τους βοηθήσει να αναδείξουν τις δυνατότητες που έχουν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ