Πέντε «σκληροί» πιέζουν τον Βενιζέλο να τελειώσει τους αμφισβητίες...

Εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν «απαλλαγεί» τώρα- οριστικώς και αμετακλήτως- από όσους τον αμφισβητούν, εκείνοι θα δεν θα σταματήσουν να τον υπονομεύουν. Με αυτό το σκεπτικό, πέντε στελέχη του επιτελείου του Ευάγγελου Βενιζέλου του ζητούν να «τελειώνει» με τους εχθρικούς «κορυφαίους»...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Real News», αυτό εισηγούνται στον κύριο Βενιζέλο ο Βασίλης Γερανίδης, ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος, η Τόνια Αντωνίου, ο Λάμπρος Κανελλόπουλος και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Λιγότερο κατηγορηματικός, λιγότερο ένθερμος οπαδός της ιδέας να εξοβελιστούν στελέχη όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου κι ο Γιάννης Ραγκούσης, εμφανίζεται – σύμφωνα με το προαναφερθέν ρεπορτάζ- ο Στέλιος Αγγελούδης.

Όπως τονίζει η «Real News», υπάρχει και η ομάδα των διαλλακτικότερων, ηπιότερων «βενιζελικών». Όσοι την απαρτίζουν θεωρούν πως θα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια συνεννόησης και ενσωμάτωσης ορισμένων νυν «αμφισβητιών», ώστε αφενός να μην χαθούν ικανά στελέχη και αφετέρου να αποφευχθεί η διαμόρφωση μιας αρνητικής εντύπωσης: Της εντύπωσης ότι στο «υπό οικοδόμηση» νέο ΠΑΣΟΚ έχει θέση μόνο μια ομάδα «φίλων» του προέδρου.

Ως στελέχη αυτού του «κλίματος», υπέρ της... συνύπαρξης, φέρονται, η διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του κ. Βενιζέλου, Χριστίνα Μανωλοπούλου, καθώς και οι, Γιάννης Δατσέρης, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Διονύσης Παναγιωτάκης.

Η «διελκυστίνδα» ανάμεσα στις δυο αυτές ομάδες στελεχών έγινε αισθητή και στη διαδικασία προετοιμασίας, σε διάφορα θέματα. Ένα εξ αυτών ήταν η επιλογή γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι «μετριοπαθείς» επέμεναν για το πρόσωπο του Γιάννη Μανιάτη, τον οποίον όμως οι «σκληροί» απέρριπταν ως «άνθρωπο της Άννας Διαμαντοπούλου».

Πιθανότατα, λοιπόν, το άμεσο μέλλον ο κ. Βενιζέλος θα γίνει αποδέκτης αντικρουόμενων εισηγήσεων, για αρκετά ζητήματα. Ποια από τις δύο «πτέρυγες» του επιτελείου του θα τον επηρεάσει περισσότερο; Οι «σκληροί» ή οι «ενωτικοί»; Από αυτό θα εξαρτηθούν πολλά, μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ