Που να πάτε, τι να δείτε σήμερα Κυριακή 8 Ιουλίου - iefimerida.gr

Που να πάτε, τι να δείτε σήμερα Κυριακή 8 Ιουλίου

Που να πάτε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου με τη σφραγίδα του Φεστιβάλ Αθηνών, την «Όπερα της Πεντάρας» του Μπρεχτ, βραδιά Ragga, Dancehall & Hip Hop με τους Mammy Hot Daddy Cool, προβολή σε 3D του τελικού των ανδρών στο τουρνουά Γουίμπλεντον, παραστάσεις για παιδιά αλλά και παρουσιάσεις CD έχει το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2012: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ "ΕΧΕ ΓΕΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΓΕΙΑ"

Ερμηνεύτρια, ερευνήτρια και δημιουργός, δασκάλα του δημοτικού τραγουδιού, αλλά και παραγωγός δισκογραφικών εκδόσεων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, η Δόμνα Σαμίου υπήρξε μια μοναδική προσωπικότητα που το πάθος και ο αγώνας της για τη διάσωση της παράδοσης καθόρισαν τη στάση ολόκληρης της ζωής της. Το Φεστιβάλ Αθηνών αφιερώνει στη μνήμη της μια βραδιά, για να αποτίσει φόρο τιμής σ' έναν άνθρωπο που αναζητούσε ακούραστα τη μυστική ουσία των παραδοσιακών τραγουδιών. Τραγουδούν: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Διονύσης Σαββόπουλος. Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου). Ώρα: 21:00. Εισιτήριο:30€ (Ζώνη Α), 15€ (Άνω διάζωμα), 10€ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)

Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μπορείτε να εξασφαλίσετε:

  • Online, από το διαδίκτυο, με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας
  • Τηλεφωνικά, με χρέωση της πιστωτικής σας κάρτας. Μέσω των υπαλλήλων του τηλεφωνικού Κέντρου: Η προπώληση των εισιτηρίων μέσω των υπαλλήλων του τηλεφωνικού Κέντρου. ολοκληρώνεται την ημέρα της παράστασης, στις 2 το μεσημέρι. Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 - 210 32 72 000. Καθημερινά 9:00-21:00.
  • Από τα Εκδοτήρια του Φεστιβάλ. Κεντρικά Πανεπιστημίου 39.

ΘΕΑΤΡΟ

«Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ» ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ

H Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Δήλος» - Δήμητρα Χατούπη, όπως κάθε χρονιά, παρουσιάζει και φέτος τις παραστάσεις των τελειόφοιτων σπουδαστών της. Στις 8, 9, 10 και 12 Ιουλίου παρουσιάζεται το Κλασσικό έργο «Η Όπερα της Πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μουσική Κουρτ Βάιλ, μετάφραση Σωτηρίας Μαντζίρη και σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου.

Η «Όπερα της πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μουσική του συνθέτη Κουρτ Βάιλ βασίστηκε στο αγγλικό έργο του 18ου αιώνα «Η όπερα του ζητιάνου» του Τζον Γκέι. Πρωτοπαρουσιάστηκε στις 31 Αυγούστου 1928 στο Θέατρο του Βερολίνου και από την πρώτη στιγμή εντυπωσίασε το ευρύ κοινό και είχε μεγάλο αντίκτυπο στο χώρο του μουσικού θεάτρου. Γράφτηκε σε μια εποχή όπου το παγκόσμιο οικονομικό κραχ απειλούσε και την Ευρώπη. Έκτοτε αυτό το βαθύτατα σαρκαστικό έργο παραμένει επίκαιρο. Γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και μεταφράστηκε σε 18 γλώσσες, ενώ η εξαιρετική μουσική του Κουρτ Βάιλ έχει γνωρίσει αμέτρητες διασκευές για περισσότερο από ογδόντα χρόνια. Ανώτερη Δραματική Σχολή Θεάτρου "Δήλος" -Μεταξουργείο (Ελευσινίων 11) Τηλ. 2105203562. Ώρα: 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

2012 WIMBLEDON MEN'S FINAL 3D

Με αφορμή τη διεξαγωγή του παγκοσμίου φήμης, ετήσιου τουρνουά τένις στο Wimbledon της Αγγλίας, ο κινηματογράφος Δαναός, για δεύτερη συνεχή χρονιά, εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα στην Ελλάδα και προβάλλει τον τελικό αγώνα των αντρών στη "μεγάλη οθόνη" και μάλιστα σε 3D. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου, ώρα 16:00, στην κεντρική αίθουσα του κινηματογράφου, Δαναός 1, χωρητικότητας 580 ατόμων. Δαναός (Λεωφόρος Κηφισίας 109) Τηλ. 210 6922655. Ωρα: 16:00. Γενική Είσοδος: 12€, Φοιτητικό/ Παιδικό: 10€

Προπώληση εισιτηρίων: Μέσω internet στο www.danaoscinema.gr. Την ημέρα του αγώνα το ταμείο θα ανοίξει δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του.

ΜΟΥΣΙΚΗ

MAMMY HOT DADDY COOL & LADIES & GENTS / MONKEY BUSINESS (DANCE WORKSHOPS)

Την Κυριακή 8 Ιουλίου το DJ ντουέτο Mammy Hot Daddy Cool (Anna Mystic & Blend Mishkin) σε συνεργασία με τα Dancehall και Hip Hop workshops των ομάδων χορού Ladies n' Gents και Monkey Business συνδιοργανώνουν μια μοναδική Ragga, Dancehall & Hip Hop βραδιά στο Τώρα Κ44. Μη-Σοφιστικέ μουσική και απενεχοποιημένοι ρυθμοί μέσα από ένα DJ σετ που θα σας φέρει σε επαφή με την χορευτική μουσική των clubs της Jamaica των τελευταίων δεκαετιών. Τώρα Κ44 - Γκάζι (Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 44) Τηλ. 2103423560

Ώρα: 23:00. Δωρεάν είσοδος (Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CD ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ "SUN:SET 2"

Το Official Release Party της νέας CD συλλογής του Αλέξανδρου Χριστόπουλου, Sun:Set 2 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Ιουλίου στο Island Club Restaurant. To καλοκαιρινό club, αποκλειστικά για το Sun:Set event, θα ανοίξει στις 6 το απόγευμα. Πρόκειται για ένα μοναδικό soundtrack αφιερωμένο στις δύο πιο όμορφες στιγμές ανάμεσα στην μέρα και τη νύχτα με downtempo, balearic, bossa, mellow, soulful και deep house επιλογές από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο και συμμετοχές από: Adana Twins, Afrozila, Anane, Black Coffee, Dj Kent, Jamie Woon, Jask, Joe Claussell, Kevin Yost, King Britt, Nacho Satomayor, Roland Clark, Soulclap, Stan Getz κ.α Island Club Restaurant (27ο χλμ. Αθηνών – Σουνίου) Τηλ.210 9653563, 2109653564. Ώρα: 18:00.

ΘΕΑΤΡΟ

«GOODBYE LENIN» ΣΕ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΕΝ

Χάρη στις έξυπνες επινοήσεις του Αλεξάντερ η Μητέρα του (μια φανατική κομμουνίστρια που βρίσκεται σε κώμα χωρίς να έχει αντιληφθεί την πτώση του τείχους του Βερολίνου) εξακολουθεί να πιστεύει πως ζει στο παλιό κομμουνιστικό καθεστώς – σε μια απολαυστική κωμωδία. Το έργο –διασκευασμένο για το θέατρο– παρουσιάζει την ιστορία της Κριστιάνε Κέρνερ (μιας φανατικής κομμουνίστριας της Ανατολικής Γερμανίας) που λίγους μήνες πριν από την πτώση του τείχους πέφτει σε κώμα, όταν βλέπει το γιο της Αλεξάντερ να παίρνει μέρος σε διαδήλωση για την κατάργηση του τείχους. Όταν ύστερα από οκτώ μήνες ξυπνάει, βρισκόμαστε πλέον μετά την πτώση του Βερολίνου και την επανένωση των δύο Γερμανιών. Εξαιτίας όμως της επικίνδυνης κατάστασης της υγείας της ο Αλεξάντερ και η κόρη της Αριάνε αποφεύγουν να της αποκαλύψουν την αλήθεια βρίσκοντας διάφορους τρόπους για να την πείσουν πως η κατάσταση είναι όπως πριν και πως τίποτα δεν έχει αλλάξει. Παίζουν αλφαβητικά: Γιάννης Αθανασόπουλος, Χαρά Δουφέκα, Μαρία Καβαλλάρη, Εύη Καραδήμα, Εύη Νταλούκα, Κώστας Πιπερίδης, Αλέξανδρος Τσελεπιδάκης. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) Τηλ. 210 3463333. Εισιτήριο: €10.

«ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΤΟΥ ΕΝΤΕΝ ΦΟΝ ΧΟΡΒΑΤ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ο Γιώργος Κιμούλης και μαζί του ένας εξαιρετικός θίασος παρουσιάζουν το έργου «Δον Ζουάν, η επιστροφή» του ΄Εντεν φον Χόρβατ, του Ουγγρογερμανού συγγραφέα που το εμπνεύστηκε από τον λογοτεχνικό ήρωα της ερωτικής μυθολογίας της Δύσης και το έγραψε το 1937, μόλις ένα χρόνο πριν το θάνατό του. Πρόκειται για μία πικρή κωμωδία που περιγράφει έναν κόσμο, όπου οι αξίες έχουν νοθευτεί πλήρως, οι άνθρωποι νιώθουν χαμένοι, μπερδεμένοι, υποτιμημένοι και ακυβέρνητοι. Το χρήμα έχει χάσει κάθε αξία, ενώ υπάρχει κοινωνική ανασφάλεια και κρίση ταυτότητας. Βρισκόμαστε στο απόγειο ενός, όχι μόνον οικονομικού, αλλά πάνω απ όλα συναισθηματικού πληθωρισμού. Διανομή:Γιώργος Κιμούλης, Ταμίλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Νίκη Παλληκαράκη, Δήμητρα Παπαδήμα, Κατερίνα Γερονικολού, Βασιλική Μπισαράκη, Νεφέλη Κουρή. Γυμνάσιο - Λύκειο Ραφήνας (Λεωφόρος Χρυσοστόμου Σμύρνης). Ώρα: 21:15 Εισιτήριο Κανονικό: 17€ Μαθητικό-Φοιτητικό: 12€.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ» ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!....» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Στο έργο πρωταγωνιστούν οι κομπάρσοι ηθοποιοί που παίζουν τον ελληνικό λαό. Έτσι, κατά τη διάρκεια του έργου, ποτέ δε βλέπουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές της ιστορίας. Αντίθετα, παρακολουθούμε όλους αυτούς τους καθημερινούς ανθρώπους που πίστεψαν, πολέμησαν, διχάστηκαν, ταυτίστηκαν, έζησαν και πέθαναν για τους μεγάλους Έλληνες αρχηγούς, τα οράματα και την πολύπαθη πατρίδα. Η παράσταση διατρέχει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού απ' το δημοτικό ως το σύγχρονο.

Διανομή: Παύλος Χαϊκάλης, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Τζόυς Ευείδη, Έρση Μαλικέντζου, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλίνα Κωτσοβούλου, Γεωργία Μαυρογεώργη, Τάσος Αλατζάς, Σταύρος Καραγιάννης, Θοδωρής Αντωνιάδης, Βασίλης Κετσιλής, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Παύλος Σαχπεκίδης, Βίκυ Πάνου, Εβελίνα Νικόλιζα, Γεωργία Μητροπούλου. Άλεξ Cinema- Μαρκόπουλο (Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 235) Τηλ. 2299076034. Ώρα: 21:15

Εισιτήριο: Κανονικό: 18€ Φοιτητικό: 15€, Παιδικό (από 5 έως 12 ετών): 10€.

«ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ...» ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΝΤΟΥΜΠΙ OR NOT ΝΤΟΥΜΠΙ»

Πρόκειται για μια σύνθεση κειμένων από μύθους και θρύλους της Ελλάδας. Ένα σουρεαλιστικό θεατρικό ταξίδι στον κόσμο των τοπικών παραμυθιών από τη θεατρική ομάδα του Συνδέσμου Δρυοπιδέων Κύθνου "Ντουμπί or not Ντουμπί". Η ομάδα "Ντουμπί or not Ντουμπί" δημιουργήθηκε το 2009 με πρωτοβουλία του υπεύθυνου του εργαστηρίου Κώστα Τζιωτάκη και με τη σκηνοθετική καθοδήγηση και διδασκαλία της Ζωής Ξανθοπούλου. Παίζουν:

Ελένη Βρεττού, Σταύρος Δάλκος, Μαριάννα Δραγασάκη, Μάνος Ζώτος, Γιώργος Καραχρήστος, Ανεζίνα Λαρεντζάκη, Κατερίνα Λαρεντζάκη, Ολυμπία Λαρεντζάκη, Θανάσης Μάρκος, Κρυσταλλία Μπούρα, Αντώνης Παναγόπουλος, Κατερίνα Ροσσολάτου, Μαρία Ροσσολάτου, Θωμάς Χρυσικός. "8 Δυτικά" Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού -Χαϊδάρι (Λεωφόρος Αθηνών 387) Τηλ. 2105316047. Ώρα: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2012: «ΑΝΤΩΝΙΟ...ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΩΝ ΝΤ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – Γ. ΓΑΛΙΤΗ

Το δίδυμο Στάθη Ψάλτη - Μάρθας Καραγιάννη πλαισιωμένοι από τους Κώστα Ευριπιώτη, Βασίλη Κούκουρα, Ντίνο Σπυρόπουλο, Χριστίνα Ψάλτη, Πέννυ Σταθάκη, Τίσσα Βασιλάκη, Μαρία Σικιανάκη και πέντε ακόμα νέους ηθοποιούς, Φωνάζουν: «ΑΝΤΩΝΙΟ...πονάει ΤΟ Μνημόνιο ». Μια σατιρική μετεκλογική επιθεώρηση των Ντίνου Σπυρόπουλου – Γιώργου Γαλίτη που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και στη τρόικα. Η σατιρική επιθεώρηση που δεν χαρίζετε σε κανέναν σε σκηνοθεσία του Μάρκου Ταγκέρη ξεκινάει τις παραστάσεις της την Κυριακή 8 Ιουλίου από το Γαλάτσι (στο Αλσος Βεΐκου) και θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Μια παράσταση με γέλιο, χορό, τραγούδι, για να γελάσουμε μέχρι δακρύων. Θέατρο Άλσους Βεΐκου (Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς). Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 12€

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Ο ΤΖΙΜ ΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΟΥ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑ» ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ

Καλοκαίρι 2012 και ο «Θίασος '81» ταξιδεύει τον Ήρωα του Ευγένιου Τριβιζά, «Τζιμ το τζιτζίκι», στα Φεστιβάλ της Αττικής, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για την παράσταση που παρουσίασε την φετινή χειμερινή θεατρική περίοδο με μεγάλη επιτυχία. Μια διαδραστική παράσταση με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών. Ευφάνταστα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και χρήση πολυμέσων. Η Μουσική του Γ. Ζουγανέλη που επικοινωνεί με τους θεατές και 15 τραγούδια που «ξεσηκώνουν» και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση. Επτά ηθοποιοί που παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, αυτοσχεδιάζουν και γίνονται ένα με τους θεατές. Παίζουν:Πελαγία Αγγελίδου, Θοδωρής Πετρόπουλος, Γιάννης Πολιτάκης, Δημήτρης Μόσχος, Δημήτρης Γαλάνης, Στέλλα Μαγγάνα. Αθλητικό και Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης (Λεωφόρος Μαραθώνος 196) Τηλ. 2294069800. Ώρα: 21:00. Εισιτήριο 10€.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ