Μπάρνει Φρανκ: Ο γκέι πολιτικός παντρεύτηκε τον τριάντα χρόνια μικρότερο σύντροφό του - iefimerida.gr

Μπάρνει Φρανκ: Ο γκέι πολιτικός παντρεύτηκε τον τριάντα χρόνια μικρότερο σύντροφό του

Μπάρνει Φρανκ: Ο γκέι πολιτικός παντρεύτηκε τον τριάντα χρόνια μικροτερο σύντροφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώτος γάμος ομοφυλόφιλου, μέλους του αμερικάνικου Κογκρέσου, έγινε το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Μπάρνεϊ Φρανκ παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό του, παρουσία φίλων και της ηγεσίας των Δημοκρατικών.

Όπως γράφει η εφημερίδα Boston Globe, οι δύο άντρες ενώθηκαν ενώπιον του νόμου από τον κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Ντιβάλ Πάτρικ, παρουσία 300 φίλων και μελών των οικογενειών τους.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο Τζον Κέρι, πρώην υποψήφιος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών και η Νάνσι Πελόζι επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο εβραϊκής καταγωγής Φρανκ, 72 ετών, που εκλέγεται από το 1981 είναι ένας από τους πρώτους αμερικανούς πολιτικούς που παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλος. Είναι γνωστός άλλωστε για την βιογραφία του: «Μπάρνει Φράνκ: Η ιστορία του μοναδικού αριστερόχειρα, γκέι, εβραίου μέλους του Κονγκρέσου».

Ο σύζυγός του πλέον, Τζίμ Ρέντι είναι 42 χρόνων, επιχειρηματίας από το Μέιν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ.πρακτ.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ