Στο Eurogroup της Δευτέρας το πρώτο πιάτο θα είναι η... Ελλάδα - iefimerida.gr

Στο Eurogroup της Δευτέρας το πρώτο πιάτο θα είναι η... Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά τις πιέσεις που ασκούν οι αγορές εξαιτίας των διαφωνιών που έχουν προκύψει μεταξύ των κρατών της νομισματικής ένωσης οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, δεν αναμένεται να λάβουν άμεσες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην οικονομική στήριξη της Ελλάδας, στη βοήθεια προς τις ισπανικές τράπεζες, στο αίτημα της Κύπρου για υπαγωγή στο μηχανισμό στήριξης, καθώς και σε ζητήματα εποπτείας των Ευρωπαϊκών τραπεζών και χρήσης κεφαλαίων από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης.

Ο Έληννας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δεν αναμένεται να θέσει θέμα τροποποιήσεων στο ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και πιθανότατα θα περιοριστεί στην αναγνώριση των αποκλίσεων και θα δεσμευτεί για ένα νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αλλαγών.

Εξάλλου , οι επικεφαλής της τρόικας έχουν καταστήσει σαφές στον υπουργό Οικονομικών, ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει περίπτωση να τεθεί θέμα αλλαγής του Μνημονίου ή παράταση του προγράμματος κατά δυο χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ