Τραγωδία στην Ρωσία με 100 νεκρούς και βιβλικές καταστροφές - iefimerida.gr

Τραγωδία στην Ρωσία με 100 νεκρούς και βιβλικές καταστροφές

Τραγωδία στην Ρωσία με 100 νεκρούς και βιβλικές καταστροφές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής την ζωή τους τις δύο τελευταίες ημέρες στην νότια Ρωσία, από τις πλημμύρες που έχουν προκαλέσει βιβλικές καταστροφές και προβλήματα σε περισσότερους από 13.000 ανθρώπους.

Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές κοντά στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα από τις πληγείσες περιοχές στους πρόποδες του Καυκάσου. Οι νεκροί μόνο στην περιοχή Κριμσκ, έφτασαν τους 76, ενώ μεταξύ αυτών ήταν και ένα 10χρονο κορίτσι, σύμφωνα με ανακοινώσεις της τοπικής αστυνομίας.

Ως αποτέλεσμα, διακόπηκε κάθε δραστηριότητα στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ, ενώ έχει διακοπεί και ηλεκτροδότηση στην πόλη Γκέλενζτικ, καθώς και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλη την περιοχή. «Δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο τα τελευταία 70 χρόνια», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κράσνονταρ Αλεξάντερ Τκάτσεφ, με τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών να τονίζουν πως «όλα συνέβησαν ξαφνικά το βράδυ».

Οι βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί και η μεταφορά πετρελαίου μέσω του Νοβοροσίσκ, του μεγαλύτερου ρωσικού λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ