Μπρούντερλε: Η έξοδος από το ευρώ να μην είναι ταμπού για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Μπρούντερλε: Η έξοδος από το ευρώ να μην είναι ταμπού για την Ελλάδα

Μπρούντερλε: Η έξοδος από το ευρώ να μην είναι ταμπού για την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως η Γερμανία θα μπορούσε να δώσει λίγο παραπάνω χρόνο στην Ελλάδα, έδωσε ο Ράινερ Μπρούντερλε, πρόεδρος της Κ.Ο. των συγκυβερνώντων Φιλελευθέρων (FDP), ο οποίος τόνισε πως «σε κάποια μεμονωμένα βήματα μεταρρυθμίσεων θα είχαν νόημα κάποιες χρονικές μετατοπίσεις».

Ο κ. Μπρούντερλε ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», τόνισε ωστόσο πως ο περαιτέρω χρόνος θα δινόταν στην χώρα μας μόνο εάν τηρούσε τα συμφωνηθέντα. Διευκρινίζοντας τι εννοεί με τον «περισσότερο χρόνο» ο Γερμανός πολιτικός είπε χαρακτηριστικά πως μιλάει «για εβδομάδες και όχι για χρόνια».

Ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομίας, υπογράμμισε ότι δεν διακρίνει περιθώρια για αλλαγές στα συμφωνηθέντα, ενώ συμπλήρωσε πως «τώρα θα πρέπει να εκπληρωθούν οι όροι». Μάλιστα εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο χορήγησης στην Ελλάδα ενός τρίτου πακέτου στήριξης, συμπληρώνοντας πως «κάναμε ήδη πάρα πολλές παραχωρήσεις στην Ελλάδα».

Σχολιάζοντας εάν θα γινόταν ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο φιλελεύθερος πολιτικός, παρατήρησε ότι αυτό είναι υπόθεση των ιδιωτών πιστωτών.

Επίσης ο Γερμανός πολιτικός είπε πως δεν θα έπρεπε να είναι ταμπού για την χώρα μας η έξοδος από την Ευρωζώνη, ενώ έκανε έναν παραλληλισμό με το ποδόσφαιρο, λέγοντας ότι «όποιος δεν τηρεί τους κανόνες δέχεται την κίτρινη κάρτα. Και μετά έρχεται η κόκκινη κάρτα και θα πρέπει ο παίκτης να εγκαταλείψει τον αγωνιστικό χώρο». Και την κίτρινη κάρτα την έχει δει ήδη η Ελλάδα, διευκρίνισε ο κ. Μπρούντερλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ