Αυτό είναι το πρόγραμμα της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων - iefimerida.gr

Αυτό είναι το πρόγραμμα της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων

Αυτό είναι το πρόγραμμα της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Σάββατο το απόγευμα με τις ομιλίες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων πολιτικών αρχηγών θα αρχίσει η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Κατόπιν συμφωνίας οι ομιλητές που θα υποδειχθούν από τα κόμματα θα προηγηθούν των βουλευτών που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να μιλήσουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής εγγραφής.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επισήμανε πως οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα εναλλάσσονται με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και ο αριθμός τους θα είναι ανάλογος της εκλογικής δύναμης των κομμάτων, δηλαδή 4 βουλευτές από τη Ν.Δ., 3 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και από ένας βουλευτής από τα υπόλοιπα κόμματα.

Εμβόλιμα στις ομιλίες των βουλευτών θα γίνονται και αυτές των υπουργών, οι οποίοι και θα αναπτύσσουν τις δράσεις του τομέα ευθύνης τους, ενώ δυνατότητα να μιλήσουν θα δωθεί και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

Κατά πληροφορίες, στον ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται το ενδεχόμενο αποχώρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ώρα που θα ανέβει στο βήμα ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, «για λόγους συμβολικούς».

Πριν από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε η αυριανή συνεδρίαση να ξεκινήσει το πρωί, προκειμένου να δοθεί ο λόγος σε όσο το δυνατό περισσότερους βουλευτές.

Το αίτημα του απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η πρακτική προβλέπει να μεσολαβεί εικοσιτετράωρη ανάπαυλα από την ανάγνωση των δηλώσεων ως την έναρξη της συζήτησης.

Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής (η συνεδρίαση θα είναι πρωί-βράδυ) με τη διεξαγωγή ονομαστικής φανερής ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ