Σαμαράς: Τα εννέα βήματα που θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση - iefimerida.gr

Σαμαράς: Τα εννέα βήματα που θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση

Σαμαράς: «Ο λαός χρειάζεται αλήθεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εισήγησή του στην διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων ξεκίνησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ξεκινώντας τόνισε πως η κυβέρνηση αυτή έχει ορίζοντα τετραετίας.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μία μικρή αναφορά στο πρόβλημα στο μάτι του, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνάδελφοί του του συμπαραστάθηκαν.

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά πως ο ελληνικός λαός χρειάζεται τέσσερα πράγματα τα οποία είναι, αλήθεια, ελπίδα, προοπτική και κουράγιο, πράγματα τα οποία αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα δώσει στους Έλληνες.

Ο Αντώνης Σαμαράς παραδέχθηκε πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει ξεφύγει από τους στόχους του, ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να πάρει μέτρα τα οποία θα ανοίξουν τον δρόμο της ανάπτυξης προκειμένου η Ελλάδα να μην χρειάζεται άλλα Μνημόνια.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με συνανθρώπους μας να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια κάνοντας παράλληλα αναφορά στις πολλές αυτοκτονίες αλλά και την έξαρση της εγκληματικότητας.

Επίσης, ο κ. Σαμαράς περιέγραψε τους εννιά άξονες πολιτικής που θα εφαρμόσει άμεσα η κυβένηση προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση:

  • 1. Αποκρατικοποιήσεις
  • 2. Προώθηση αποκρατικοποιήσεων που δεν αποτελούν μέρος των συμβατικών μας υποχρεώσεών
  • 3. Παραχώρηση συμβάσεων υποδομών με παρουσία Δημόσιας Αρχής ελέγχου
  • 4. Αξιοποίηση Δημόσιας περιουσίας του Δημοσίου με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος
  • 5. Ξεμπλοκάρισμα κοινοτικών πόρων του ΕΣΠΑ – Παράκαμψη γραφειοκρατίας και άμεση εκταμίευση των χρημάτων
  • 6. Κλείσιμο ή συγχώνευση φορέων του Δημοσίου
  • 7. Μέτρα για τη στήριξη της ρευστότητας – Πρώτο βήμα η επιστροφή καταθέσεων - Δεύτερο η μάχη κατά της φοροδιαφυγής
  • 8. Καταπολέμηση της σπατάλης : Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Κατάργηση γραφειοκρατίας – Μόνιμος μηχανισμός συντονισμού των υπουργείων – Διυπουργική επιτροπή για το συντονισμό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης
  • 9. Επίσπευση συμψηφισμού των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ