Προγραμματικές: Αύξηση αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ και μείωση ΦΠΑ - iefimerida.gr

Προγραμματικές: Αύξηση αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ και μείωση ΦΠΑ

Προγραμματικές: Αύξηση αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ και μείωση ΦΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση του αφορολόγητου στα 8.000 ευρώ θα ανακοινώσει απόψε στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Η αύξηση αυτή περιλαμβάνεται στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση και την πρόθεση την πρωθυπουργού, αποκάλυψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Ο κ. Τσούκαλης είπε επίσης ότι ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί και στην μείωση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης. Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις 19:00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατά την εισήγησή του αναμένεται να δείξει πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να είναι αποτελεσματική στην προώθηση της δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτόχρονα να επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού η διαδικασία στην Βουλή θα διακοπεί για να ξεκινήσει ξανά στις 18:00 του Σαββάτου. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδριάσεις, μία πρωινή και μία το απόγευμα κατά τις οποίες θα γίνουν τοποθετήσεις υπουργών, υφυπουργών, αλλά και βουλευτών οι οποίοι θα εγγραφούν στον κατάλογο.

Προτού κορυφωθεί η διαδικασία με την ονομαστική ψηφοφορία, οι αρχηγοί των επτά κομμάτων της Βουλής θα ανέβουν στο βήμα πραγματοποιώντας τις ομιλίες τους.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ