Πνίγηκε στο αίμα η Συρία - iefimerida.gr

Πνίγηκε στο αίμα η Συρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συριακά άρματα μάχης έβαλαν εναντίον κατοικημένων περιοχών στις πόλεις Χάρρα και Χομς χθες, ενώ 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν συνολικά στη Συρία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων καταστολής του δημοκρατικού κινήματος που εκδηλώθηκε εδώ και επτά εβδομάδες και εξελίχθηκε σε αντικαθεστωτική εξέγερση.

Η χθεσινή ήταν η αιματηρότερη ημέρα από την έναρξη του κινήματος, εκτός από τις ημέρες της Παρασκευής, οπότε οι συγκεντρώσεις για τη μεγάλη προσευχή χρησιμεύουν ως σημεία εκκίνησης μαζικών διαδηλώσεων.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και της καταστολής είναι η πόλη Ντεράα, όπου οι κινητοποιήσεις άρχισαν στις 18 Μαρτίου.

Οι δυνάμεις ασφαλείας τρομοκρατούν τα αστικά κέντρα, δήλωσε ο Ναζάτι Ταγιάρα, ακτιβιστής από την πόλη Χομς, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα από τα πυρά των αρμάτων μάχης και των μεμονωμένων ελεύθερων σκοπευτών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία Αμαρ Κουράμπι, ενώ 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Χάρρα, όπου επίσης εισέβαλαν άρματα μάχης του συριακού στρατού.

Στον πόλη Χαλέπα, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία , οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν φοιτητική διαδήλωση στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της πόλης, ενώ η μυστική αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο που οδηγεί από το κέντρο της πόλης προς το πανεπιστήμιο.

Δεκάδες αντικαθεστωτικοί ακτιβιστές συνελήφθησαν χθες στις πόλεις Χομς και Μπανιάς. Χιλιάδες έχουν συλληφθεί και κακοποιηθεί τους δύο τελευταίους μήνες από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η Δύση καταδίκασε την άγρια καταστολή που εφαρμόζει το συριακό καθεστώς, επέβαλε κυρώσεις κατά της Δαμασκού, δεν έχει όμως ζητήσει την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ από την ηγεσία.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Συρίας προσπαθεί να περάσει το μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι τα χειρότερα πέρασαν και πως σιγά-σιγά και παρά τη διεθνή κατακραυγή για τη συνεχιζόμενη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών, αλλά και τις κυρώσεις κατά στελεχών του καθεστώτος, η εσωτερική ένταση στη χώρα εκτονώνεται και η κατάσταση περνάει ξανά υπό τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας του καθεστώτος του Μπασάρ αλ- Άσαντ.

Τις προηγόυμενες μέρες οι αρχές της Συρίας προχώρησαν χθες στην απελευθέρωση 300 αντικαθεστωτικών από αυτούς που είχαν συλλάβει στην παραθαλάσσια πόλη Μπανίας την περασμένη εβδομάδα, όταν τα άρματα μάχης εισέβαλαν στους δρόμους για να καταστείλουν την εξέγερση των δημοκρατικών διαδηλωτών κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Την πληροφορία επιβεβαίωσε το τμήμα του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στη Συρία.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται τα τανκς τα οποία βρίσκονται καθ΄οδόν προς την πόλη Χομς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Ντεράα Ασάντ Χομς εξέγερση τανκς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ