«Κρατήστε χαμηλά τους μισθούς», ζητά τώρα ο Ράιχενμπαχ

Προσφάτως έλεγε πως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα θα μπορούσε να διασώσει τους μισθούς. Τώρα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ τονίζει πως η διατήρηση των μισθών και του εργατικού κόστους -εν γένει – σε χαμηλά επίπεδα είναι όρος των ων ουκ άνευ για να ανακτήσει η ελληνική οικονομία την ανταγωνιστικότητά της.

Την καθήλωση των αποδοχών των εργαζομένων σε χαμηλά επίπεδα ζήτησε λοιπόν ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, μιλώντας σε συνέδριο που είχε ως θέμα τις εξαγωγές. Βεβαίως το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν και κατά πόσο ο κ. Ράιχενμπαχ εννοεί επίπεδα χαμηλότερα κι από τα σημερινά, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από το 2010 και εντεύθεν...

Για τις ελληνικές εξαγωγές, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης τόνισε πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια και δυνατότητες να αυξηθούν. Ως μια από τις προϋποθέσεις, για να επιτευχθεί αυτή η αύξηση, ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε την απλοποίηση στις διαδικασίες αδειοδοτήσεων.

Παρατήρησε σχετικά ότι στη Γαλλία υπάρχουν 35 διαφορετικά είδη πιστοποίησης, αλλά στην Ελλάδα αυτές είναι εκατόν πενήντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ