«Κρατήστε χαμηλά τους μισθούς», ζητά τώρα ο Ράιχενμπαχ - iefimerida.gr

«Κρατήστε χαμηλά τους μισθούς», ζητά τώρα ο Ράιχενμπαχ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσφάτως έλεγε πως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα θα μπορούσε να διασώσει τους μισθούς. Τώρα, ο Χορστ Ράιχενμπαχ τονίζει πως η διατήρηση των μισθών και του εργατικού κόστους -εν γένει – σε χαμηλά επίπεδα είναι όρος των ων ουκ άνευ για να ανακτήσει η ελληνική οικονομία την ανταγωνιστικότητά της.

Την καθήλωση των αποδοχών των εργαζομένων σε χαμηλά επίπεδα ζήτησε λοιπόν ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, μιλώντας σε συνέδριο που είχε ως θέμα τις εξαγωγές. Βεβαίως το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν και κατά πόσο ο κ. Ράιχενμπαχ εννοεί επίπεδα χαμηλότερα κι από τα σημερινά, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από το 2010 και εντεύθεν...

Για τις ελληνικές εξαγωγές, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης τόνισε πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια και δυνατότητες να αυξηθούν. Ως μια από τις προϋποθέσεις, για να επιτευχθεί αυτή η αύξηση, ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε την απλοποίηση στις διαδικασίες αδειοδοτήσεων.

Παρατήρησε σχετικά ότι στη Γαλλία υπάρχουν 35 διαφορετικά είδη πιστοποίησης, αλλά στην Ελλάδα αυτές είναι εκατόν πενήντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ