Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Παρασκευή 6 Ιουλίου - Οι Active Member γιορτάζουν - iefimerida.gr

Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Παρασκευή 6 Ιουλίου - Οι Active Member γιορτάζουν

Εκδηλώσεις στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Active Member στο Θέατρο Ρεματιάς, ο Οιδίποδας στην Επίδαυρο, Το ετήσιο Schoolwave Festival στον Λυκαβηττό, η παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ε.Λ.Σ, ο Περικλής του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Εθνικό και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Φεστιβαλ ΡΕΜΑΤΙΑΣ 2012: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ACTIVE MEMBER

Το γκρουπ που φτιάχτηκε από τον B.D.Foxmoor το 1992 και έμελλε να παραμένει ιδιαίτερα ενεργό μουσικά και να συνεχίζει μέσα σε αυτούς τους ανταριασμένους καιρούς, φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια του στη Μουσική Σκηνή. Η βραδιά στη Ρεματιά θα είναι γεμάτη με τραγούδια απ' όλη την δισκογραφία τους ενώ θα ακουστούν και κάποια τραγούδια ανέκδοτα που θα περιέχονται στον επόμενο δίσκο τους με τίτλο «Αρσενάλι».
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς –Χαλάνδρι (Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία) Τηλ. 2106897459. Ώρα: 21:00.
Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 12€ Ταμείο: 15€. Εκπτωτικό εισιτήριο για ανέργους (με την επίδειξη κάρτας ΟΑΕΔ) και Φοιτητές (με την επίδειξη φοιτητικής κάρτας): 10€

  • WEDDING SINGERS LIVE

Τα δυο τελευταία Live των Wedding Singers, στο Τώρα-Κ44 θα γίνουν Παρασκευή και Σάββατο 6 και 7 Ιουλίου. Παρτάρουν παρέα με 90s χορευτική μουσική και το πανηγύρι συνεχίζεται και μετά το Live με dj set. Τώρα Κ44 - Γκάζι (Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 44) Τηλ. 2103423560. Ώρα: 00:00. Δωρεάν είσοδος (Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση).

  • SISTAH JAMMAROOTS & THE OSCILLATORS LIVE

Η Sistah Jammaroots (Μαρία Περδίκη) τα τελευταία χρόνια είναι ένα από τα πιο ενεργά μέλη της reggae σκηνής στην Ελλάδα, με συμμετοχές σε σπουδαία events. Η reggae είναι η μεγάλη της αγάπη και μέσω αυτής μας συστήνεται σήμερα στο ρόλο της τραγουδοποιού. Η Jammaroots παρέα με τους Oscillators πλάθουν το δικό τους ''ιδιότροπο'' reggae υλικό, με πολλά αυτοσχεδιαστικά στοιχεία, φανερά επηρεασμένο από την soul και dub σκηνή και καλλιτέχνες όπως οι: Bob Marley & The Wailers, Judy Mowatt, Erykah Badu, Lauryn Hill, Max Romeo, Don Carlos, Marcia Griffiths, κ.α.
Floral - Εξάρχεια (Θεμιστοκλέους 80) Τηλ. 2103800070. Ώρα: 22:00.
Δωρεάν είσοδος (υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση).

  • WOVENHAND LIVE

Δυόμιση χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη στα ελληνικά εδάφη, οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Wovenhand επιστρέφουν για να μας διηγηθούν τις μοναδικές σκοτεινές ιστορίες τους. Γεννήθηκαν το 2001 από την δημιουργική φλόγα του David Eugene Edwards – μια φλόγα που σιγόκαιγε μετά την απότομη παύση των τεράστιων 16 Horsepower, την μέχρι εκείνη τη στιγμή κύρια μπάντα του.
Gagarin 205 – Σεπόλια (Λιοσίων 205). Ώρα: 21:30

  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ 2012": SCHOOLWAVE FESTIVAL

Ένα τριήμερο συναυλιών μαθητικών συγκροτημάτων, με special guest εμφανίσεις.
Στις 6 Ιουλίου Θα εμφανιστούν οι: Terpsis: Alternative Rock από Ναύπλιο, Eye Level: Alternative Rock από Αθήνα, Juxta-Poze: Ska - Punk - Reggae από Βέροια, Vios Olethrios: Thrash Metal από Αθήνα, Arkovlies: Progressive Death Metal/Experimental από Αθήνα
Uncensored: Ατμοσφαιρικό Punk από Αθήνα, Chinese Basement: Noise/ Grunge από Θεσσαλονίκη, Stonebringer: Heavy Blues / Southern Metal.
Θέατρο Βράχων – Βύρωνας (Οδός Ταταούλων) Τηλ. 210 7626438. Ώρα: 21:00.
Γενική είσοδος: 5€.

  • ΠΑΝΑΓΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΤΗΣ "20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ"

Ο Παναγής Μπαρμπάτης είναι ένας μαέστρος και ενορχηστρωτής με είκοσι χρόνια πορεία στην επτανησιακή μουσική παράδοση, την αθηναϊκή καντάδα, την οπερέτα και τα μπελκάντο τραγούδια όλου του κόσμου. Η χορωδία Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας Κηφισιάς, η μικτή χορωδία Δήμου Βριλησσίων, η μικτή χορωδία Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας και η Νεανική Χορωδία και Μαντολινάτα Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών θα αποδώσουν τραγούδια όπως: «Απόψε την κιθάρα μου», «Εις τον αφρό της θάλασσας», «Σ'ένα παπόρο μέσα», «Ξανθούλα», «Το τανγκό της ψαροπούλας», «Κελαηδήστε ωραία μου πουλάκια» κ.ά.
Θέατρο Badminton -Γουδή (Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής) Τηλ. 2111010020. Ώρα: 21:00.
Εισιτήρια 10,15€.

ΧΟΡΟΣ

  • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΧΟΡΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Ε.Λ.Σ. στο θέατρο Ολύμπια με ελεύθερη είσοδο. Οι σπουδαστές της σχολής θα παρουσιάσουν δικές τους δημιουργίες αλλά και αποσπάσματα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, που διδάσκονται στην σχολή, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή Γιάννη Ντοντσάκη. Θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59) Τηλ. 210 3612461. Ώρα: 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

  • KAZAFY & THE KAZAFY TROUPE - GREECE 2012 SHOW & WORKSHOP

Η Έλενα Ελευθερίου υποδέχεται για μια ακόμη φορά στην Αθήνα, τον ιδρυτή του Kazafy Troupe - Greece, Mohamed Kazafy. Ετοίμασαν και θα παρουσιάσουν μια μοναδική παράσταση με ομαδικές, φολκλόρ και οριένταλ, χορογραφίες που βαδίζουν σε μοντέρνους δρόμους. Την παράσταση πλαισιώνουν εκλεκτοί καλεσμένοι χορευτές από όλη την Ελλάδα. Ο M. Kazafy θα παραδώσει την Κυριακή 8 Ιουλίου επίσης και ένα και μοναδικό σεμινάριο τεχνικής και χορογραφίας βασισμένο στο δικό του ιδιαίτερο στυλ. Θέατρο Αργώ – Μεταξουργείο (Ελευσινίων 15) Τηλ. 210 5201684. Ώρα: 21:30. Τιμή εισιτηρίου 12€.

ΘΕΑΤΡΟ

  • Φεστιβαλ ΑΘΗΝΩΝ 2012: ΣΟΦΟΚΛΗ "ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ"

Ο Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία και διασκευή Τσέζαρις Γκραουζίνις, είναι μια αρσενική τελετουργία που ψάχνει πως είναι να χάνει κανείς, παραμένοντας «νικητής», πως «κερδίζει» ενώ τα αρνείται όλα. Οι ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του θεάτρου, όχι μόνο παρουσιάζουν την ιστορία του Οιδίποδα, αλλά εκθέτουν και την ίδια τη διαδικασία της θεατρικής δημιουργίας της. Ερμηνεύουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρήστος Σαπουντζής, Κώστας Κορωναίος, Αλμπέρτο Φάις, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Κώστας Σειραδάκης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ονίκ Κετσογιάν, Γιώργος Παπανδρέου, Τζεφ Μααράουι.
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Τηλ. 27530 22026. Ώρα: 21:00. Τιμές εισιτηρίων:50€ (VIP),40€ (Ζώνη Α),30€ (Ζώνη Β),15€ (Φοιτητικό - Ζώνη Β),20€ (Άνω Διάζωμα),10€ (Φοιτητικό - Άνω Διάζωμα, ΑΜΕΑ).

  • "ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΜΑΣ ΔΕΝΕΙ"

Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 21.15, στο Ανοιχτό Θέατρο Φλώρου και Λάμψα στους Αμπελόκηπους, οι Άπλετοι Κήποι παρουσιάζουν την παράσταση "Κόκκινη Κλωστή Μας Δένει". Ένας Παραμυθάς που δεν μπορεί πια να αφηγηθεί ιστορίες. Μία πρόσκληση σε πάρτυ. Μία κατάβαση στον Κάτω Κόσμο των Παραμυθιών. Εκεί που ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν είναι ο βαρκάρης που θα σε περάσει στην απέναντι όχθη και η Χιονάτη ιδιοκτήτρια του μπακάλικου το "Κόκκινο Μήλο". Εκεί που το παραμύθι έχει πια τελειώσει κι ο Παραμυθάς, μέσα από συναντήσεις και δοκιμασίες, προσπαθεί να βρει την άκρη της δικής του ιστορίας. Tην άκρη της Κόκκινης Κλωστής που όλους μας δένει.
Ανοιχτό Θέατρο Φλώρου και Λάμψα - Αμπελόκηποι (Νικολάου Φλώρου και Ευσταθίου Λάμψα). Ώρα: 21:15. Γενική είσοδος: 8€.

  • Φεστιβαλ ΠΕΤΡΑΣ 2012: "ΠΕΡΙΚΛΗΣ" ΤΟΥ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Ο Περικλής, η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στο θέατρο Globe στο Λονδίνο συμμετέχοντας στο διεθνές φεστιβάλ Globe to Globe για τον William Shakespeare, ανεβαίνει στο Θέατρο Πέτρας. Οι θυελλώδεις περιπέτειες του Περικλή, που εγκαταλείπει το βασίλειο του για να αποφύγει την οργή του Βασιλιά Αντιόχου, χάνει τη γυναίκα και την κόρη του και ενώνεται και πάλι μαζί τους αναπάντεχα σε μία εντυπωσιακή παράσταση, που «ταξιδεύει» σε όλη τη Μεσόγειο και διασχίζει μαγικά το χρόνο. Συλλογική δραματική αφήγηση, συνεχείς μεταμορφώσεις και εναλλαγές, μία γυμνή αλλά παράλληλα θαυματουργή σκηνή συνθέτουν μία παράσταση που βασίζεται στην ερμηνευτική δύναμη του συνόλου 12 εξαιρετικών ηθοποιών. Θέατρο Πέτρας - Ίλιον (Ολυμπίας). Τηλ. 210 5062166
Ώρα: 21:30. Γενική Είσοδος: 15€. Μαθητικό-Φοιτητικό: 12€

  • "Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!..."ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΟΥΛΙΑ

Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει για την καλοκαιρινή περίοδο 2012 σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας το μουσικοθεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια «Η Ελλάδα Ποτέ Δεν Πεθαίνει!....», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη και Έρση Μαλικένζου, που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς χαρακτήρες. Ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες.
Βεάκειο θέατρο (Λόφος Προφήτη Ηλία). Τηλ. 210 4194520. Ώρα: 21:30
Εισιτήρια 18, 10€

  • 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2012: "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ"

Την Παρασκευή 6 Ιουλίου στις 21:00 στο θέατρο Eliart, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελληνικού Θεάτρου θα παρουσιαστεί το έργο «Παιχνίδια του μυαλού» μια αυτοσχέδια παράσταση που δημιούργησε η ομάδα "Συχνότητα των Μαρς". Παίζουν: Λ. Ζέης, Τ. Δημοπούλου, Τ. Περγάντη, Γ. Σάκκου, Μ. Αγιομαυρίτη, Α. Σπίνου, Π. Παναγιωτοπούλου, Δ. Μαμάλου, Α. Κουμπής. Χώρος Τέχνης "Eliart" – Κεραμικός (Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 127) Τηλ. 2103477677. Ώρα 21:00. Είσοδος: 10€.

  • "ΟΥΣΙΑ"

Τι κάνεις όταν πάει να σε πατήσει αυτοκίνητο; Πώς περνάς την ώρα όταν μπαίνεις το βράδυ σπίτι σου; Αναρωτιέσαι άραγε πώς είσαι; Σε περιμένει κανείς; Και αν σε περιμένει πως αντιδράς όταν ενώ πάει να σε αγκαλιάσει προσπαθεί να σε αλλάξει; Δυναμώνεις τη φωνή σου ή ακολουθείς τη φωνή του άλλου; Υπάρχει άραγε το καλό και το κακό μέσα μας; Τι κάνουμε για να τα συμφιλιώσουμε; Ένα χιουμοριστικό λεκτικό παιχνίδι ανάμεσα σε έναν καθημερινό άνθρωπο και τον Ζαρατούστρα σκιαγραφεί την ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη και την αποδοχή της δυαδικότητας του είναι. Ο διάλογος ανάμεσα στον άνδρα και το άλλο του μισό, αναδεικνύει τις σκέψεις που μπορεί ένας καθημερινός άνθρωπος να κάνει με αφορμή το θάνατο. Κείμενο: Βίκυ Μουχτούρη. Σκηνοθεσία: Νικόλας Μίχας. Ηθοποιοί: Προμηθέας Νεραττίνι-Δοκιμάκης, Πέτρος Μάνδαλος. Cabaret Voltaire – Μεταξουργείο (Μαραθώνος 30) Τηλ. 210 5227046. Ώρα: 21:00
Εισιτήριο 10€ (με ποτό).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ