Η Αννα Διαμαντοπούλου έχει προτάσεις στις Βρυξέλλες για δουλειά - iefimerida.gr

Η Αννα Διαμαντοπούλου έχει προτάσεις στις Βρυξέλλες για δουλειά

Η Αννα Διαμαντοπούλου έχει προτάσεις στις Βρυξέλλες για δουλειά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώην υπουργός αν και θα συμμετέχει στις σημερινές εργασίες της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο φαίνεται πως ετοιμάζει βαλίτσες, αφού έχει δεχτεί πολλές προτάσεις από θεσμικά όργανα των Βρυξελλών προκειμένου να εργαστεί σε τομείς τους οποίους γνωρίζει καλά από προηγούμενες θητείες της.

Η κυρία Διαμαντοπούλου υπήρξε επιτυχημένη Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων το 1999 και στην πεντάχρονη θητεία της απέκτησε μια μεγάλη γκάμα γνωριμιών σε πολύ υψηλό επίπεδο. Από τότε, φρόντισε να διατηρήσει στενές επαφές με Πρωθυπουργούς και ηγέτες της Ευρωπαικής Ενωσης, καλλιεργεί συστηματικά τις σχέσεις της με τον Μάριο Μόντι στην Ιταλία, γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαικά πράγματα και παρακολουθεί συστηματικά τις ευρωπαικές εξελίξεις.

Η εκλογική καθίζηση του ΠΑΣΟΚ δεν της επέτρεψε να εκλεγεί στην Α' Αθηνών παρά το ρεκόρ ψήφων που απέσπασε στην εκλογική περιφέρεια για δεύτερη φορά. Συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ και αποτελούσε μέλος της «Ομάδας των 7» κορυφαίων που συνεδρίαζαν καθημερινά στην Ιπποκράτους προκειμένου να σχεδιάσουν την στρατηγική του κόμματος.

Οι επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τις εκλογές, την απομάκρυναν ωστόσο από το κόμμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε για τη θέση του υφυπουργού Παιδείας τον πρύτανη Θεόδωρο Θεοδώρου, ο οποίος πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις το μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο για την Ανώτατη Παιδεία που εκείνη είχε κοπιάσει για να ψηφιστεί διακομματικά. Η πρώην υπουργός Παιδείας επιχείρησε να αλλάξει την απόφαση ώστε να μην εκληφθεί ως αντι-μεταρρυθμισιτκό μήνυμα αλλά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ήταν αμετάπειστη.

Η κυρία Διαμαντοπούλου εκτιμά, επίσης, ότι οι περισσότερες πολιτικές επιλογές του κ. Βενιζέλου βρίσκονται μακριά από το μεταρρυθμιστικό πνεύμα που οι καιροί απαιτούν και η Ελλάδα έχει ανάγκη. Δεν επιθυμεί, αυτή την ώρα, να γνωστοποιήσει τις αντιρρήσεις της και προτιμά να σιωπά. Μια περίοδος εργασιοθεραπείας στις Βρυξέλλες, μακριά από τα καθημερινά πολιτικά δρώμενα, θα έκανε καλό στην ίδια, αναφέρουν συνεργάτες της.

«Αλλά η Αννα θα επιστρέψει δριμύτερη, με πολιτικές προτάσεις για μια μεταρρυθμιστική και ευρωπαική Κεντροαριστερά που δεν θα μοιάζει με το σημερινό ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου» προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ