Η επέλαση των tablets ροκανίζει τον θρόνο των φορητών υπολογιστών - iefimerida.gr

Η επέλαση των tablets ροκανίζει τον θρόνο των φορητών υπολογιστών

Η επέλαση των tablets ροκανίζει τον θρόνο των φορητών υπολογιστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τα στατιστικά, οι πωλήσεις των tablets αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια, αφήνοντας πίσω τους τα laptop και τα notebooks σηματοδοτώντας έτσι ένα πιθανό τέλος της εποχής τους και την έναρξη μίας νέας τεχνολογικής περιόδου.

Τα tablets έκαναν την είσοδό τους στην αγορά πολύ πρόσφατα, το 2010, όταν η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά το επαναστατικό iPad, διευρύνοντας τον κύκλο των θαυμαστών της, οι οποίοι υποδέχτηκαν με ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό τα iPad2 και new iPad.

Παράλληλα, η μεγάλη δημοτικότητα των tablets «δελέασε» και άλλες εταιρίες να ακολουθήσουν τις προσταγές της νέας αυτής ανερχόμενης μόδας. Η Samsung, η Google και η ASUS ήταν μόλις μερικές από τις γνωστές εταιρείες που μπήκαν στο παιχνίδι και ανταγωνίζονταν παρουσιάζοντας tablets με χαμηλότερο κόστος.

Το ενδιαφέρον του κόσμου παρέμενε αμείωτο. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να αγοράσουν μία τέτοια συσκευή που θα μπορούν να κουβαλούν παντού μαζί τους και να σερφάρουν στο Διαδίκτυο ευκολότερα απο ότι με ένα laptop.

Η διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση φυσικά, αύξησε και τον ανταγωνισμό των εταιριών, οι οποίες παρουσίαζαν συνέχεια όλο και καλυτερες εφαρμογές και λειτουργίες για τα tablets, πλησιάζοντας σχεδόν τις δυνατότητες ενός επιτραπέζιου υπολογιστή.

Με βάση τα δεδομένα ζήτησης και απήχησης των tablets, η NPD DisplaySearch δημιούργησε ένα γράφημα στο οποίο φαίνεται η πορεία που θα ακολουθήσουν οι πωλήσεις των tablets τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη, οι πωλήσεις το 2016 θα φτάσουν τα 350 εκατομμύρια κομμάτια ξεπερνώντας τους φορητούς υπολογιστές (notebooks) για πρώτη φορά. Όσο για τα επόμενα χρόνια, η πορεία φαίνεται πως θα είναι ακόμα καλύτερη, αφού το 2017 τα tablets θα φτάσουν τις 416 εκατ. πωλήσεις.

Στο γράφημα που ακολουθεί, εμφανίζονται με μπλε χρώμα οι πωλήσεις των φορητών υπολογιστών, με πορτοκαλί των netbooks και με πράσινο οι πωλήσεις των tablets. Τα συμπεράσματα είναι προφανή.

Η επέλαση των tablets ροκανίζει τον θρόνο των φορητών υπολογιστών | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ