Σόιμπλε: Η Ευρωζώνη χρειάζεται έναν υπουργό Οικονομικών - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Η Ευρωζώνη χρειάζεται έναν υπουργό Οικονομικών

Σόιμπλε: Χρειαζόμαστε έναν υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εκτίμηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να κάνει ένα περαιτέρω βήμα πολιτικής ενοποίησης θεσπίζοντας έναν υπουργό Οικονομικών, έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλώντας σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό είπε χαρακτηριστικά πως «δημιουργήσαμε μια νομισματική πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η νομισματική πολιτική πρέπει να αντιστοιχεί με μια κοινή οικονομική πολιτική. Γι' αυτό το λόγο χρειαζόμαστε ένα κοινοβούλιο, μια κυβέρνηση και κάτι που θα αντιστοιχεί σε έναν υπουργό Οικονομικών».

Στην συνέχεια ο Βόλγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε να ενισχυθεί ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λέγοντας πως «η τρέχουσα κατάσταση στην οποία όλες οι αποφάσεις που αφορούν τα δημοσιονομικά πρέπει να επικυρώνονται από τα εθνικά κοινοβούλια δεν μπορεί να διαρκέσει μακροπρόθεσμα».

Τάχθηκε υπέρ της πολιτικής ενοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ανάγκη τροποποίησης των ευρωπαϊκών θεσμών για αυτόν τον λόγο.

Τη δεκαετία του 1990 «είχαμε πει: αφήστε μας να ξεκινήσουμε μια νομισματική ένωση. Και μια μέρα θα έρθει ο καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός προσθέτοντας ότι «τώρα πρέπει (...) να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με μια ακόμη καλύτερη δομή για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές πολιτικές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ