Ασαντ για το μακελειό στη Συρία: «Κάνουμε και κάποια λάθη» - iefimerida.gr

Ασαντ για το μακελειό στη Συρία: «Κάνουμε και κάποια λάθη»

Ασαντ για το μακελειό στη Συρία: «Κάνουμε και κάποια λάθη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο σύριος Πρόεδρος Μπάσαρ αλ-Ασαντ έδωσε συνέντευξη σε τουρκική εφημερίδα και μόνο αυτό βρήκε να πει για τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στη χώρα του και για τις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται καθημερινά με θύματα χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Αλ-Ασαντ εξέφρασε τη λύπη του για τη βία που εξαπέλυσαν πέρυσι τον Μάρτιο οι δυνάμεις που του είναι πιστές στη χώρα και ανέφερε ότι εξακολουθεί να έχει την αποδοχή του συριακού λαού. «Σίγουρα είμαστε άνθρωποι, μπορεί να κάνουμε και λάθη» απάντησε στον δημοσιογράφο της Τζουμχουριέτ σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα.

Ο σύριος Πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι διαδηλωτές «πληρώθηκαν» από ξένες δυνάμεις για να αποσταθεροποιήσουν τη Συρία. «Ολοι πρέπει να γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι που στηρίζεται από το εξωτερικό...Πολλά χρήματα δόθηκαν από το εξωτερικό» ανέφερε.

Ο Αλ-Ασάντ υποστηρίζει ότι μόνο χάρη στη στήριξη του λαού διατηρεί τη θέση του μετά από 15 μήνες επαναστατικών διαδηλώσεων που κατεπνίγησαν στο αίμα και στοίχισαν τη ζωή σε 16.500 άτομα, σύμφωνα με τις οργανώσεις δικαιωμάτων του ανθρώπου.

«Αν δεν με στήριζε ο λαός μου θα είχε ανατραπεί όπως ο Σάχης του Ιράν. Ολοι πίστευαν ότι θα είχα την ίδια τύχη, όμως διαψεύστηκαν» είπε και πρόσθεσε ότι οι ξένες δυνάμεις, και κυρίως οι ΗΠΑ, πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους «τρομοκράτες» στη Συρία.

Στην ίδια συνέντευξη ο σύριος Πρόεδρος κατηγορεί την Τουρκία ότι υποστηρίζει τους στρατηγούς που αυτομολούν από τον συριακό στρατό. Η απάντηση ήρθε την ίδια ώρα από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου που κατηγόρησε τον σύριο Πρόεδρο για «ψέμματα». «Είναι αδύνατον να πιστεύει κανείς τον Ασαντ, δολοφόνησε πάνω από 20.000 άτομα σε ένα χρόνο» δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ