Σε ξέφρενο κυνήγι θησαυρού επιδίδονται οι κάτοικοι των Σερρών - iefimerida.gr

Σε ξέφρενο κυνήγι θησαυρού επιδίδονται οι κάτοικοι των Σερρών

Σε ξέφερνο κυνήγι θησαυρού επιδίδονται οι κάτοικοι των Σερρών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κάτοικοι των Άνω Ποροίων, σκάβουν ασταμάτητα από χθες το πρωί, υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας και της εφορίας αρχαιοτήτων, με την ελπίδα να ξεθάψουν λίρες και χρυσαφικά που κρύβονται στην περιοχή από τα χρόνια της τουρκοκρατίας.

Σκαπτικά μηχανήματα και φαγάνες σκάβουν στο οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στην πλατεία του χωριού, με την ελπίδα ότι θα ξεθάψουν τον κρυμμένο θησαυρό και θα φέρουν στην επιφάνεια αμύθητα πλούτη

Σύμφωνα με φήμες στα ορεινά, στην Άνω Ποροία, είναι κρυμμένοι οι θησαυροί των Τούρκων που έμειναν περισσότερο από εξακόσια χρόνια στην περιοχή. Χάρτες και σύμβολα, πέτρινοι βράχοι και αιωνόβια πλατάνια, οδηγούν τους επίδοξους χρυσοθήρες να βρουν τους θησαυρούς που λέγεται ότι άφησαν οι κατακτητές όταν διώχθηκαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μέχρι τώρα ο υποτιθέμενος θησαυρός από το οικόπεδο που βρίσκεται στο κέντρο του μικρού χωριού δεν έχει βρεθεί, αλλά και αν βρεθεί μάλλον δεν θα το ομολογήσει κανείς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ