Τι θα δώσει και τι θα (επιχειρήσει να) πάρει ο Σαμαράς από την Τρόικα σήμερα - iefimerida.gr

Τι θα δώσει και τι θα (επιχειρήσει να) πάρει ο Σαμαράς από την Τρόικα σήμερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποφασιστικότητά του να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας θα επισημάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην συνάντησή του με την Τρόικα, ενώ με επιχείρημα την ύφεση και την ανεργία θα ζητήσει τροποποιήσεις του Μνημονίου.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα αναπτύξει στους επικεφαλής της Τρόικα τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θα προχωρήσει η κυβέρνηση στο προσεχές χρονικό διάστημα, με στόχο να δείξει ότι η κυβέρνησή του είναι μακράς πνοής και αποφασισμένη να προχωρήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές που θεωρεί ότι χρειάζεται η Ελλάδα. Παράλληλα, θα τονίσει ότι η χώρα θα τρέξει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων με μεγάλες εταιρείες του δημοσίου, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ. Ειδικότερα, βασικές μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στους κυρίους Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς είναι:

  • Το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων
  • Η τόνωση του ανταγωνισμού
  • Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας
  • Φορολογικές μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να γίνουν μέσα στον Ιούλιο, όπως μεταξύ άλλων η απάλειψη του μεγαλύτερου μέρους των φοροαπαλλαγών που έχουν απομείνει.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κάνει μία πρώτη βολιδοσκόπηση των προθέσεων των δανειστών μας για το θέμα των αλλαγής του Μνημονίου. Ο κ. Σαμαράς θα υπογραμμίσει ότι η κυβέρνησή του δεν θα προχωρήσει ούτε σε μειώσεις μισθών ούτε σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Αντίθετα, θα πει, θα τηρηθεί αυστηρά ο κανόνας των προσλήψεων στο 1/10, δηλαδή μία πρόσληψη για δέκα αποχωρήσεις ενώ θα τρέξει ταχύτερα η συγχώνευση δεκάδων φορέων του δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ