Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Πέμπτη 5 Ιουλίου - Η Τόσκα στο Μέγαρο Μουσικής - iefimerida.gr

Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Πέμπτη 5 Ιουλίου - Η Τόσκα στο Μέγαρο Μουσικής

Εκδηλώσεις στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τόσκα του Πουτσίνι στο Μέγαρο Μουσικής, ο Νίκος Διαμαντής παρουσιάζει το «Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς», η Μαρία Φαραντούρη σε μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΘΕΑΤΡΟ

  • «Αναζητώντας τον Αττικ, στο Θέατρο της Πέτρας

Aναβλήθηκε χθες αλλά ανεβαίνει σήμερα, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη και ώρα 9:30 μ.μ, η μουσικοθεατρική επιτυχία του χειμώνα. Ο 26µελής θίασος , από εκλεκτούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές, σε μια χορταστική επιλογή από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του Αττικ (Κλέωνα Τριανταφύλλου-Αττίκ 1885-1944) και της γενιάς του.

  • «Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς», στα πλαισια του Φεστιβάλ Αθηνών

Το Θέατρο Σημείο και ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής, στήνει από σήμερα και για τρεις ημερες ,μια θεατρική εγκατάσταση με 20 ηθοποιούς -ζωντανά εκθέματα , στην «φόδρα» του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς, δηλαδή στους μη εκθεσειακούς χώρους του κτιρίου και καλεί το κοινό να εξερευνήσει το «Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς» .Ενα μεταδραματικό μωσαϊκό από ανθρώπινες δράσεις , ήχους, εικόνες, αντικείμενα.
Ωρες λειτουργίας 12μμ-3μμ.
Στις 6 και 7 του μηνός, οι ώρες λειτουργίας της εγκατάστασης είναι από τις 6.μ.μ έως 9μ.μ
Είσοδος ελεύθερη.

ΟΠΕΡΑ

  • «Τόσκα» του Τζιάκομο Πουτσίνι, στο Μέγαρο Μουσικής

Σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση η παράσταση της «Τόσκα», που έδωσε η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, τον Οκτώβριο του 2009. Σκηνοθεσία Luc Bondy Σκηνικά: Richard Peduzzi Κοστούμια: Milena Canonero.Tosca: Karita Mattila. Ορχήστρα και Χορωδία της ΜΕΤ. Μουσική Διεύθυνση: Joseph Colaneri. Στα ιταλικά με ελληνικούς υπότιτλους.
Μέγαρο Μουσικής Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
ΏΡΑ έναρξης, 9 μ.μ.
Εισητήριο: € 15, € 10 (φοιτητικό).

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

  • Θανος Μικρούτσικος-Μαρία Φαραντούρη, για πρώτη φορά μαζί επί σκηνής

Τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, ενός από τους σπουδαιότερους έλληνες συνθέτες, ερμηνεύει η κορυφαία Μαρία Φαραντούρη. Τα τραγούδια, με τη βοήθεια των δεξιοτεχνών Θύμιου Παπαδόπουλου, στα πνευστά, και Θοδωρή Οικονόμου στο πιάνο. Στη συναυλία συμμετέχει επίσης ο Γιάννης Κούτρας, ο ιδανικός ερμηνευτής στο ιστορικό έργο του Θ. Μικρούτσικου «Σταυρός του Νότου».
Βεάκειο (Δημοτικό θέατρο Πειραιά) , Σουλτάνη 13, Λόφος Προφήτη Ηλία , τηλ: 210-4194520 ώρα: 9μ.μ
Τιμή από 13 ευρώ (άνεργοι - φοιτητές) ενώ η τιμή στο ταμείο θα είναι 17 ευρώ

KΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

  • Ο πολυβραβευμένος Ταξιτζής (Taxi driver ), στον θερινό Λαϊς

Σε ψηφιακή επανέκδοση, από σήμερα στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος , η θρυλική ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε (1976). Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο ρόλο ενός βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, ενός ανθρώπου αποκομμένου από την κοινωνία που οδηγεί ταξί τις νύχτες στη Νέα Υόρκη. Η ανήλικη Τζόντι Φόστερ, υποδύεται την πόρνη που κακοποιείται από το αφεντικό της και αποτελεί το βασικό αντικείμενο των φαντασιώσεων του πρωταγωνιστή, που αφού σκοτώσει τον προστάτη της και την απελευθερώσει θα γνωρίσει μια πρόσκαιρη δόξα. Ταινιοθηκη της Ελλάδος Ιερά οδός 48 Κεραμικός

ΧΟΡΟΣ

Στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η καλλιτέχνις Άρτεμις Βασιλοπούλου, σε μια περφόρμανς με τίτλο Αναγνώσεις του έργου του Γ. Χειμωνά «Ο Γάμος», στο πλαίσιο της έκθεσης SonicTime Λόγος/Ήχος/Σιωπή. Μουσικός Τάσος Τσαλαπάτης. Όπως αναφέρει η ίδια «μέσω της σωματικής δράσης του βαδίσματος, μεταφέρεται το ίχνος της πορείας επάνω στη βρεγμένη επιφάνεια του στρατσόχαρτου. Εδώ, η επιφάνεια γραφής επιστρέφει στο επίπεδο του εδάφους, γίνεται η διαδρομή επάνω στην οποία θα ξεδιπλωθεί το κείμενο. Το σώμα λειτουργεί ως γραφίδα, που συναντάει κάθετα την επιφάνεια επάνω στην οποία θα συρθεί το πέλμα αντικαθιστώντας τη συμπεριφορά του χεριού. Η ηχητική ερμηνεία του δεύτερου αναγνώστη, αναπτύσσεται και ξετυλίγεται στο ίδιο χωροχρονικό και επικοινωνιακό περιβάλλον...» Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, (Κτίριο Ωδείου Αθηνώ, Βας.Γεωργίου Β΄ 17 και Ρηγίλλη). Ωρα έναρξης 8μ.μ. Διάρκεια 40 λεπτά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

  • Life Time

Εκθεση φωτογραφίας της Γιούλης Τζήρου, «Life time», στο μικρό και πολυδύναμο βιβλιοπωλείο «Λεμόνι», στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών 22, στο Θησείο. Εγκαίνια στις 8:30 μ.μ, υπό τους ήχους της αρχαιοελληνικής λύρας της Αλίκης, Rajana Μαρκαντωνάτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ