Τσίπρας: «Το ξεπούλημα μεγαλύτερο έγκλημα και από το μνημόνιο»

Με την προειδοποίηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιταχθεί στο τρίπτυχο «διαλύουμε, απαξιώνουμε, ξεπουλάμε», ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το πρώτο «στίγμα» της πολιτικής του κόμματός του στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, εταιρεία που βρίσκεται στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε κυρίως στη διαδικασία και το εσπευσμένο των προωθούμενων αποκρατικοποιήσεων.

Επικαλούμενος και τη διεθνή εμπειρία, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που συντελούνται σε συνθήκες fast track και υπό πίεση αποτελούν πολλές φορές εστίες διαφθοράς και μεγάλων σκανδάλων. «Εμείς δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί το ίδιο και στη χώρα μας», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα βρεθεί στο πλευρό των εργαζομένων.

«Αφιερωμένο» στις ιδιωτικοποιήσεις, «σκληρό» και... ετοιμοπόλεμο είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο μάλλον προαναγγέλλει δυναμική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, επί του θέματος.

Στο πρωτοσέλιδο, δίπλα από τις φωτογραφίες των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης (Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώτης Κουβέλης), δεσπόζει ο τίτλος «Εκτελούν 'συμβόλαια' για την Τρόικα».

Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρεται πως είναι κυβερνητική «κεντρική προτεραιότητα η γενική εκποίηση ακινήτων και στρατηγικών επιχειρήσεων του Δημοσίου» και παρατίθεται σχετική δήλωση του Αλέξη Τσίπρα: «Το ξεπούλημα μεγαλύτερο έγκλημα από κι από το Μνημόνιο».

Προαναγγέλλεται λοιπόν η μαχητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ποια ακριβώς θέση θα κληθεί να στηρίξει; Μένει να αποσαφηνιστεί η τελική γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Θα αντιταχθεί σθεναρά στις ιδιωτικοποιήσεις μόνο των κερδοφόρων και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων; Όλων; Όσων βαίνουν προς αποκρατικοποίηση με διαδικασίες... κατεπείγοντος και σε χαμηλή τιμή; Όλα αυτά αναμένεται να διευκρινιστούν στο εγγύς μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ