Στα προημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά προκρίθηκε η Ελλάδα - iefimerida.gr

Στα προημιτελικά του Προολυμπιακού Τουρνουά προκρίθηκε η Ελλάδα

Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Σπανούλη που σημείωσε 27 πόντους, νίκησε 98-84 το Πουέρτο Ρίκο, τερμάτισε στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου του Προολυμπιακού Τουρνουά και θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό της Παρασκευής τη Νιγηρία.

Η Εθνική με όπλο της τα τρίποντα (14/24) είχε από την αρχή το προβάδισμα και με τον Σπανούλη να είναι εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο (18π.) προηγήθηκε με δύο πόντους στο ημίχρονο (49-47). Το Πουέρτο Ρίκο προσπέρασε για πρώτη φορά στο σκορ (51-49) στις αρχές της τρίτης περιόδου, όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατάφερε να πάρει διαφορά οκτώ πόντων στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου «πάτησαν» γκάζι στα τελευταία λεπτά του αγώνα και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 17 (98-81) πριν το τελικό 98-84. Αξιοι συμπαραστάτες του Σπανούλη στην επίθεση ήταν οι Γιάννης Μπουρούσης και Γιώργος Πρίντεζης με 16 πόντους, ενώ στα ημιτελικά η Εθνική θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Ρωσία-Ανγκόλα, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Νιγηρίας.

Τα δεκάλεπτα: 30-27, 49-47, 70-62, 98-84.

Ελλάδα: Ζήσης 13, Σπανούλης 27, Πρίντεζης 16, Μπουρούσης 16, Παπανικολάου 9, Καλάθης 8, Καϊμακόγλου 7, Φώτσης 2, Μάντζαρης, Βασιλειάδης, Μαυροειδής.

Πουέρτο Ρίκο: Χουέρτας 8, Αρόγιο 6, Πίβι 10, Μπάλκμαν 13, Γκαλίντο 7, Ράμος 15, Μπαρέα 13, Ροζάριο 2, Ροντρίγκες 2, Σάντσες 4, Σαντιάγκο 4, Φράνκλιν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ