Το εισαγγελικό πόρισμα για την οικογένεια Ψωμιάδη - iefimerida.gr

Το εισαγγελικό πόρισμα για την οικογένεια Ψωμιάδη

Το εισαγγελικό πόρισμα για την οικογένεια Ψωμιάδη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μηχανισμό που είχε στήσει η οικογένεια του Μάκη Ψωμιάδη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από το ταμείο της ΠΑΕ ΑΕΚ, μέσα από κοινούς λογαριασμούς, επενδύσεις σε μετοχές, αγορά ακινήτων και πολυτελών αυτοκινήτων, παρουσιάζει στο πόρισμά της η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου.

Στο πόρισμα, το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Το Βήμα», γίνεται αναφορά στην οργάνωση που είχε στήσει ο Μάκης Ψωμιάδης και στην οποία συμμετείχαν τα παιδιά του, η σύζυγός του, ξαδέλφια του αλλά και συγγενείς της συζύγου της, αλλά και στους τρόπους ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η ποινική δίωξη του Στάυρου Ψωμιάδη, γιου του Μάκη, βασίζεται σε σειρά αδικημάτων, με άξονα τη συνδρομή προς τον πατέρα του και «αυτουργό του βασικού αδικήματος της κακουργηματικής υπεξαίρεσης των χρημάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ».

Συγκεκριμένα, βάσει του πορίσματος, κατά περιπτώσεις ο Σταύρος Ψωμιάδης, αποδέχθηκε σε κοινούς λογαριασμούς, με τον πατέρα, σε διαφορετικές τράπεζες, ποσά εκ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε καταθέσεις επιταγών σε διαταγή της ΠΑΕ ΑΕΚ, οπισθογραφημένες από πρόσωπα κλειδιά της ΠΑΕ και πληρωτέες στον Μάκη Ψωμιάδη.

Παράλληλα, ο γιος του Μάκη Ψωμιάδη εμφανίζεται να κάνει αναλήψεις και να μεταφέρει σημαντικά ποσά σε άλλους λογαριασμούς ακόμη και σε διάστημα μιας μέρας, σε μια προσπάθεια να απομακρύνει τα ίχνη των κεφαλαίων αυτών από την αρχική τους προέλευση.

Μάλιστα, για τα έτη 2002, 2006, 2007, 2008 ο Σταύρος Ψωμιάδης κατηγορείται για φοροδιαφυγή με σκοπό τη συγκάλυψη της παράνομης προέλευση χρημάτων, αποκρύπτοντας εισοδήματα που αθροιστικά υπερβαίνουν τα τέσσερα εκ. ευρώ.

Το 2002, 2006 και 2007 επανατοποθέτησε ποσά που προέρχονταν από φοροδιαφυγή σε κλάδους νόμιμης επιχειρηματικής και εμπορικής δραστηριότητας.

Πάντως, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο Σταύρος Ψωμιάδης, το 2002, σε ηλικία 22 ετών, πήρε στεγαστικό δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς ύψους 890.000 ευρώ, διάρκειας 60 μηνών, με σκοπό την αγορά και επισκευή κατοικίας. Εγγυητής και αντίκλητος του οφειλέτη, ορίστηκε ο πατέρας του, Μάκης Ψωμιάδης. Η μηνιαία δόση του δανείου ανερχόταν στο ποσό των 17.000 ευρώ. Το δάνειο εκταμιεύθηκε τον Ιούνιο του 2006, και εξοφλήθηκε 28 ημέρες αργότερα.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Ψωμιάδης, αρνείται τα πάντα, αμφισβητώντας ξεκάθαρα στο απολογητικό υπόμνημά του, τόσο την υπεξαίρεση όσο και τη νομιμοποίηση εσόδων.

«Όσον αφορά τη βάση των κατηγοριών που μου αποδίδονται, ξεκινάνε όλα από μία υποτιθέμενη υπεξαίρεση που έγινε από κάποια πρόσωπα από την ΠΑΕ ΑΕΚ, για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί καμία δικαστική απόφαση. Οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για υπεξαίρεση ή νομιμοποίηση εσόδων σε κανένα βαθμό γι΄ αυτά τα ποσά», υπογραμμίζει.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ