Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ξεγυμνώνει την κατάντια της σωματιδιακής φυσικής - iefimerida.gr

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ ξεγυμνώνει την κατάντια της σωματιδιακής φυσικής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι, πραγματικά, να αναρωτιέται κανείς πώς τόσο «έξοχα μυαλά» όπως οι επιστήμονες του CERN δεν διανοήθηκαν, προτού προβούν στην ανακοίνωση της ανακάλυψης του μποζονίου του Χιγκς, να κοιταχτούν για μισό λεπτό και να πουν:

«Για στάσου ρε! Και πώς είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι το σωματίδιο του Θεού; Κατ' αρχάς, σκέπτεται; Μιλάει; Έχει συνείδηση; Είναι αρκετά έξυπνο, πανταχού παρόν και τα πανθ' ορών; Ρίχνει κεραυνούς; Ενσαρκώνεται; Έχει μαθητές; Διοργανώνει μυστικά δείπνα;».

Κάθε αληθινή επιστήμη που σέβεται τον εαυτό της οφείλει, κάθε φορά που τείνει να συλλάβει κάποιο από τα κοσμολογικά θεμέλια της οργανικής και της ανόργανης ύπαρξης, να εκκινεί την έρευνα και το λογισμό της με το ακόλουθο άκρως επιστημονικό ερώτημα: «Αλτ, τις ει;».

Σε περίπτωση που η επιστημονική κοινότητα πάρει απάντηση, τότε έχει καλώς. Η απαρχή των πραγμάτων θα έχει αποδειχθεί, ο Θεός θα έχει αποφανθεί και δεν θα υπάρχει πλέον καμία ανάγκη για περαιτέρω επιστημονικό στοχασμό.

Στην περίπτωση, όμως, που δεν πάρει απάντηση, τότε θα πρέπει να επιδείξει εμφανή αδιαφορία και, μειδιώντας, να ανάψει τσιγάρο, να σταυρώσει τα χέρια, να υψώσει το ένα φρύδι και χτυπώντας ανυπόμονα το πόδι στο πάτωμα, να γυρίσει προκλητικά την πλάτη στην υπό διερεύνηση σωματιδιακή ύλη.

Καλό δε θα ήταν, για οικονομία χρόνου και χρήματος, να τοποθετηθεί άμεσα στο τούνελ του επιταχυντή αδρονίων ειδικό λιλιπούτειο μικρόφωνο, ακολουθούμενο από ειδική νανοτεχνολογικά κατασκευασμένη μονάδα αιμοληψίας, όπου θα μπορούν να προσέρχονται όσα επίδοξα θεϊκά σωματίδια έχουν να δηλώσουν κάτι ή να δώσουν αίμα, αποδεικνύοντας την θεϊκή, συμπάσχουσα φύση τους.

Οιοσδήποτε επιστήμων αρνείται να εγκολπωθεί τις ως άνω επιβεβλημένες από την ορθή σκέψη αρχές, θα τιμωρείται με υποχρεωτικό εξορκισμό ή, ακόμη χειρότερα, με πολυήμερη λεπτομερειακή συνομιλία μετά του σεβασμιότατου πάνω σε καθεμιά από τις πτυχές της επιστήμης αρχής γενομένης από τον Αρχιμήδη και το Δημόκριτο μέχρι τις μέρες μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ