Οι Γερμανοί δεν θέλουν περαιτέρω ενοποίηση της Ευρώπης - iefimerida.gr

Οι Γερμανοί δεν θέλουν περαιτέρω ενοποίηση της Ευρώπης

Οι Γερμανοί δεν θέλουν περαιτέρω ενοποίηση της Ευρώπης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία μίας έρευνας στην Γερμανία η οποία φανερώνει πως η πλειοψηφία της γερμανικής κοινωνίας είναι ενάντια στο να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μεγαλύτερα βήματα ενοποίησης.

Η έρευνα αυτή έρχεται μάλιστα λίγες ημέρες μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες στην οποία έγινε λόγος για «περισσότερη Ευρώπη» από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Στην δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Forsa καταδεικνύεται πως τα τρία τέταρτα των Γερμανών είναι αντίθετοι στην ιδέα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Εάν προχωρήσει κάτι τέτοιο τότε οι Βρυξέλλες θα πάρουν περισσότερες εξουσίες όσον αφορά τα δημοσιονομικά, ενώ το Βερολίνο όπως και άλλες πρωτεύουσες θα πρέπει να παραχωρήσουν την ανεξαρτησία τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Περισσότεροι από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων τάχθηκαν κατά της αμοιβαιοποίησης του χρέους και της έκδοσης ευρωομολόγων. Μάλιστα στις συμπληρωματικές ερωτήσεις ξεκαθαρίζεται πως οι Γερμανοί πολίτες θα ζητούσαν δημοψήφισμα από την Άνγκελα Μέρκελ για να παραχωρηθούν περισσότερες εξουσίες στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα στην γραμμή αυτή κινείται και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έχει επανειλημμένως εκφράσει την άποψη πως για να κινηθεί η Γερμανία προς αυτήν την κατεύθυνση θα έπρεπε να διεξαχθεί δημοψήφισμα.

Παρόλα αυτά, το 54% των ερωτηθέντων υποστηρίζει το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ