Μη μετράτε ως το δέκα όταν είστε θυμωμένοι - θα εκνευριστείτε περισσότερο - iefimerida.gr

Μη μετράτε ως το δέκα όταν είστε θυμωμένοι - θα εκνευριστείτε περισσότερο

Μη μετράτε ως το δέκα όταν είστε θυμωμένοι - θα εκνευριστείτε περισσότερο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H κλασσική συνταγή που προτείνουν φίλοι, γνωστοί αλλά και ψυχολόγοι για να ελέγξετε τα νεύρα σας είναι να μετρήσετε από μέσα σας ως το δέκα. Ωστόσο, νέα έρευνα μας ενημερώνει ότι με αυτό τον τρόπο προκαλείτε... το αντίθετο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε μαθητές που βρίσκονταν υπό καθεστώς ψυχολογικής πίεσης, η διαδικασία του μετρήματος προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερο θυμό και οργή, αφού έπρεπε να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερο.

«Το να σκέφτεται κανείς για τα συναισθήματά του είναι το χειρότερο που μπορεί να κάνει αν θέλει να ηρεμήσει» υποστηρίζει ο Μπραντ Μπούσμαν, καθηγητής επικοινωνίας και ψυχολογίας στο Πολιτειακό πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Αντίθετα οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως σε περίπτωση θυμού, πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είμαστε κάπου μακριά προκειμένου να «βγούμε έξω από το πρόβλημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ