Τι συμβαίνει στην βάση Σαϊεντολογίας που ήθελε να κλείσει ο Κρουζ την κόρη του [εικόνες] - iefimerida.gr

Τι συμβαίνει στην βάση Σαϊεντολογίας που ήθελε να κλείσει ο Κρουζ την κόρη του [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πραγματικός λόγος που εγκατάλειψε η Κέιτι Χόλμς τον Τομ Κρουζ ήταν η επιμονή του τελευταίου να κλείσει την κόρη του στην Gold Base, την κεντρική βάση της Σαεντολογίας στην έρημο. Εκεί που τα 6.000 μέλη της ορκίζονται ότι θα μείνουν πιστά στην εκκλησιά για τα επόμενα 1 δις χρόνια.

Η απόφαση της Κέιτι Χόλμς να εγκαταλείψει τον Τομ Κρουζ έφερε ξανά στην επικαιρότητα ένα σωρό δημοσιεύματα που μιλούν για το τι πραγματικά συμβαίνει εντός της -συνολικής έκτασης 700 στρεμμάτων- κεντρικής βάσης της Σαεντολογίας που βρίσκεται κοντά στην πόλη Χέμετ στην Καλιφόρνια.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρώην resort που έχει μεταμορφωθεί σε οχυρωμένο συγκρότημα, κομπλέ με αγκαθωτά συρματοπλέγματα, κάμερες παρακολούθησης και πυροβολεία στους λόφους.

Εντός του ξεχωρίζει η έπαυλη που -σύμφωνα με πρώην μέλη- θα έρθει να κατοικήσει ξανά ο ιδρυτής της θρησκείας, Ρον Χάμπαρντ, μόλις αναστηθεί, στούντιο παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού, κοιτώνες για 1.000 μέλη, εστιατόριο, γήπεδο γκολφ, πισίνα και δυο τροχόσπιτα που χρησιμοποιούνται -σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου- ως κρατητήρια και χώροι τιμωρίας.

Τα 800 -από τα συνολικά 6.000 μέλη- του Sea Org, της ελιτ αδελφότητας που βρίσκονται εντός του συμπλέγματος, φοράνε ναυτικές στολές, χρειάζεται να χαιρετάνε τους ανώτερους τους (όπως τον Τομ Κρουζ) όταν περνάνε από μπροστά τους, υπογράφουν συμβόλαια ότι θα μείνουν πιστά στις αρχές της Σαεντολογιάς για 1 δις χρόνια, δουλεύουν 20 ώρες την μέρα, πληρώνονται 50 δολάρια την εβδομάδα και τους απαγορεύεται να κάνουν παιδιά ή να φύγουν από την βάση.

Σε περίπτωση που κάποιος παραβεί τους κανόνες, υπόκειται σε μια μεγάλη γκάμα τιμωριών. Από το να δεχτεί «εθελοντικά» να φάει κακής ποιότητας φαγητό, να μην κοιμηθεί για μέρες ή να του απαγορευτεί να μιλάει στους υπόλοιπους (σύμφωνα με το ABC News), μέχρι ξυλοδαρμούς και ολονύκτιες ομαδικές εξομολογήσεις.

Προφανώς όλα τα παραπάνω είναι κατηγορίες που προέρχονται από τα χείλη πρώην μελών και όχι εξακριβωμένες πληροφορίες.

Αν και υπάρχουν περιστατικά όπως του Λόρενς Γουόλσχειμ το 1985, τον οποίον κλείδωσαν στο αμπάρι του πλοίου (που βρίσκεται δίπλα στην πισίνα) επί 18 ώρες χωρίς φαγητό και νερό και ο οποίος τους έκανε μήνυση κερδίζοντας 30 εκ. δολάρια για συναισθηματική οδύνη. Ή του ζεύγους Μαρκ και Κλερ Χίντει που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν εντός του συγκροτήματος, με την Κλερ να αναγκάζεται να κάνει δυο εκτρώσεις καθώς απαγορευόταν να κάνει παιδιά.

Αυτή την στιγμή η Σούρι Κρουζ φοιτά σε ένα Καθολικό σχολείο στην Νέα Υόρκη, ενώ οι υπεύθυνοι της εκκλησίας επιμένουν πως ποτέ δεν τέθηκε θέμα να μπει η κόρη του Κρουζ στo Sea Org καθώς είναι πολύ μικρή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ