Για καλοκαιρινές διακοπές αναχώρησε ο Πάπας Βενέδικτος - iefimerida.gr

Για καλοκαιρινές διακοπές αναχώρησε ο Πάπας Βενέδικτος

Για καλοκαιρινές διακοπές αναχώρησε ο Πάπας Βενέδικτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για διακοπές αναχώρησε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' ο οποίος μετέβη με ελικόπτερο στη θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο, όπου θα παραθερίσει για τρεις μήνες.

Τις Κυριακές, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα απαγγέλλει την προσευχή του Αγγέλου από την θερινή του κατοικία, σε μία ατμόσφαιρα σαφώς με μικρότερη κατάνυξη από αυτήν του Βατικανού.

Η δραστηριότητα του 85χρονου Πάπα κατά τη διάρκεια των διακοπών του θα είναι μετριασμένη. Ωστόσο θα συνεχίσει να δέχεται τους στενούς του συνεργάτες, κυρίως για να ενημερωθεί για την πορεία των ερευνών για το σκάνδαλο Vatileaks.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Ποντίφικας απαρνείται τον παραθερισμό στις ιταλικές Άλπεις, προτιμώντας την γαλήνη του παπικού παλατιού στις όχθες της λίμνης Αλμπάνο, προετοιμαζόμενος ψυχικά για το βαρύ πρόγραμμα που τον περιμένει άμα τη επιστροφή του, στα μέσα Σεπτεμβρίου, στα καθήκοντά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ