Οι Pink Floyd αγκαλιάζουν την ψηφιακή εποχή και κυκλοφορούν τα ακυκλοφόρητα - iefimerida.gr

Οι Pink Floyd αγκαλιάζουν την ψηφιακή εποχή και κυκλοφορούν τα ακυκλοφόρητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχουν περάσει τέσσερις περίπου δεκαετίες από το πρώτο άλμπουμ των Pink Floyd, το Piper at The Gates of Dawn, και για πρώτη φορά θα κυκλοφορήσουν φέτος το καλοκαίρι τραγούδια από ολόκληρη τη δισκογραφία τους που δεν είχαν ακουστεί ποτέ.

Τα κομμάτια θα ξεθαφτούν από τα αρχεία του θρυλικού γκρουπ και θα συμπεριληφθούν σε μια σειρά από επεξεργασμένες κυκλοφορίες που θα αποτελούνται από ένα συλλεκτικό box set. Ανάμεσα τους θα υπάρχει μια βερσιόν του Wish You Were Here στην οποία συμμετέχει o jazz βιολονίστας Stéphane Grappelli.

Οι κυκλοφορίες θα τραβήξουν μια γραμμή στη νομική διαμάχη μεταξύ του γκρουπ και της δισκογραφικής τους εταιρείας EMI. Toν περασμένο Μάρτιο, οι βετεράνοι μουσικοί της ροκ πήγαν την EMI στα δικαστήρια για να την εμποδίσουν να πουλήσει κομμάτια τους online σε site όπως το iTunes. Η αιτιολογία ήταν ότι το 1999 υπέγραψαν ένα συμβόλαιο που απαγόρευε την πώληση των άλμπουμ τους σε άλλη μορφή από την ορίτζιναλ που είχαν κυκλοφορήσει. Δέκα μήνες μετά, τα εναπομείναντα μέλη του συγκροτήματος – Roger Waters, David Gilmour και Nick Mason – συμφώνησαν στην πώληση για μεμονωμένα ψηφιακά downloads. Και τα 14 άλμπουμ τους θα επανακυκλοφορήσουν με το μπάνερ ‘Why Pink Floyd…?’ από το Σεπτέμβριο.

Αν χρειάζονται παραπάνω αποδείξεις για το ότι η μπάντα επιτέλους αγκάλιασε την ψηφιακή εποχή ή απλά χαλάρωσε όσον αφορά την έννοια της καλλιτεχνικής ακεραιότητας, μια καμπάνια την ίδια περίοδο με τις κυκλοφορίες θα αφήσει τους φαν τους να βάλουν τις δικές τους δημιουργικές πινελιές στη μουσική της μπάντας ενώ το iPhone θα χαρτογραφεί την ιστορία και την επιρροή του συγκροτήματος ανά τα χρόνια.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ