Στην Βουλή δικογραφίες πολιτών κατά Παπακωνσταντίνου και αλλων πολιτικών

Στην Βουλή διαβιβάστηκαν δικογραφίες πολιτών και φορέων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται μηνύσεις κατά του πρώην υπουργού Παιδείας, Γιώργου Μπαμπινιώτη, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση που αφορά τον Γιώργο Μπαμπινιώτη, έχει να κάνει με μήνυση που είχε καταθέσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών για τη μείωση των αποδοχών των μελών της και την εξομοίωσή τους με το μισθολόγιο των δημοσίου υπαλλήλων. Οι μειώσεις, ωστόσο, αυτές έγιναν ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Οι δικογραφίες διαβιβάστηκαν στην Βουλή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και είναι συνολικά τέσσερις.

Η δεύτερη δικογραφία είναι κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου επειδή αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο στοιχείων γιατρών που φέρονταν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.

Η τρίτη δικογραφία αφορά σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς κατά του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Η αναφορά, που είναι κατά παντός υπευθύνου, κατατέθηκε από το Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών και επικεντρώνεται στην κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις περικοπές.

Η τέταρτη δικογραφία αφορά σε μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη. Το αδίκημα για το οποίο εγκαλείται ο βουλευτής είναι αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Οι δικογραφίες είχαν παραμείνει σε εκκρεμότητα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου λόγω της διάλυσης της Βουλής και των εκλογών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ