Σέντερ: Η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να μείνει στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Σέντερ: Η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να μείνει στην Ευρωζώνη

Σέντερ: Η Ελλάδα δεν θέλει και δεν μπορεί να μείνει στην Ευρωζώνη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως «η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν θέλει να καταφέρει να παραμείνει στην Ευρωζώνη», εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ.

Ο Βαυαρός πολιτικός τονίζει την ανάγκη να γίνει προετοιμασία για το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς η εξέλιξη αυτή μπορεί να ήταν κακή για την ίδια την Ελλάδα, ωστόσο θα ήταν διαχειρίσιμη από την ίδια την Ευρωζώνη.

Επιπλέον ο Μάρκους Σέντερ προβλέπει «ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πετύχει οικονομική ανάκαμψη εντός ευρώ», συνεχίζοντας με την άποψη πως «η χώρα του έχει κάθε συμφέρον από τη διατήρηση του κοινού νομίσματος».

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην γερμανική εφημερίδα «Augsburger Allgemeine», ο κ. Σέντερ δεν διστάζει να αναγνωρίσει πως η Γερμανία έχει ωφεληθεί περισσότερο από την κρίση, κάνοντας λόγο για «οδυνηρές συνέπειες σε περίπτωση που υποχρεωνόταν να επιστρέψει στο γερμανικό μάρκο».

Ωστόσο ο ίδιος κλείνοντας τάσσεται κατά του φεντεραλισμού στην Ευρώπη, τονίζοντας πως είναι αντίθετος με την ιδέα των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», ή ενός πανευρωπαϊκού ομοσπονδιακού κράτους, ενώ παράλληλα λέει πως μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, θα υπάρξουν διάφορα «τρικ» προκειμένου ο Γερμανός πολίτης να επιβαρυνθεί με περισσότερους φόρους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ