Στους λόφους της Γαλιλαίας φυτρώνει μια μαριχουάνα διαφορετική από τις άλλες... - iefimerida.gr

Στους λόφους της Γαλιλαίας φυτρώνει μια μαριχουάνα διαφορετική από τις άλλες...

Στους λόφους της Γαλλιλαίας φυτρώνει μια μαριχουάνα διαφορετική από τις άλλες...
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν κάποιος επισκεφθεί τη βιβλική περιοχή της Γαλιλαίας στο Ισραήλ θα διαπιστώσει οτι ένα πολύ μεγάλο μέρος της καλύπτεται από δενδρύλλια κάνναβης τα οποία περιστοιχίζονται από... θεόρατους φράχτες, κάμερες ασφαλείας και πάνοπλους άρτια εκπαιδευμένους άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Το κράτος του Ισραήλ έχει δεσμεύσει τεράστιες εκτάσεις τις οποίες χρησιμοποιεί για την καλλιέργεια κάνναβης. Ωστόσο, η μαριχουάνα που παράγουν είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες: διατηρεί όλες τις παυσίπονες ιδιότητες του οπιούχου, χωρίς όμως τις γνωστές παρενέργειες στην εγκεφαλική λειτουργία όσων την καταναλώνουν, αφού προορίζεται για ιατρικούς λόγους.

«Πολλές φορές αυτό το high δεν είναι αυτό που θέλουμε. Είναι παρενέργεια. Και μάλιστα για πολλούς ανθρώπους αρκετά δυσάρεστη» δηλώνει στο Reuters o Ζακ Κλάιν, επικεφαλής της εταιρείας που έχει αναλάβει την καλλιέργεια του φυτού.

Η κάνναβη περιέχει περισσότερες από 60 χημικές ουσίες που είναι γνωστές ως κανναβοειδή. Το γνωστότερο από αυτά είναι το THC, στο οποίο οφείλονται οι ψυχότροπες ιδιότητες της μαριχουάνας. Όμως, ένα άλλο από τα στοιχεία αυτά είναι η ουσία CBD ή κανναβιδιόλη, η οποία έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Εν αντιθέσει με την THC, δεν επηρεάζει τους υποδοχείς του εγκεφάλου, ώστε να επηρεάσει την ψυχο-πνευματική κατάσταση των ασθενών.

Η χρήση της μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους επετράπη στο Ισραήλ το 1993. Σήμερα, περισσότεροι από 9.000 ασθενείς που υποφέρουν από ασθένειες όπως καρκίνος, Πάρκινσον, νόσος του Κρόουν, μετατραυματικό στρες λαμβάνουν έκδοχα μαριχουάνας για να αντιμετωπίσουν τους έντονους πόνους και άλλα προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ